Kroken tåler vekten av klær, utstyr og mindre sekker, men løses ut og faller ned om belastningen overstiger vekten til en gjennomsnittlig ettåring. Dermed kan den forhindre alvorlige ulykker i barnehage og skole.
Kroken tåler vekten av klær, utstyr og mindre sekker, men løses ut og faller ned om belastningen overstiger vekten til en gjennomsnittlig ettåring. Dermed kan den forhindre alvorlige ulykker i barnehage og skole.

Krok som skal hindre kvelning kan bli årets produkt

Møbelprodusenten Grandes nyutviklede garderobekrok Hlín er designet for å redusere risikoen for tragiske kvelningsulykker ved småskoler og barnehager.

Publisert Sist oppdatert

Nå er Hlin-kroken nominert i kategorien «Årets produkt 2016» i møbel og interiørbransjen i Norge.

– Grande kan være stolt av at Hlin nå er nominert til årets produkt, sier markedssjef Helene Jellestad i Norsk Industri møbel + interiør i en pressemelding.

Prisen deles ut neste fredag under Møbel + interiørkonferansen i Oslo. Konferansen er et samarbeid mellom Norsk Industri møbel + interiør, Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL), NHO Handel og næringsklyngen Norwegian Rooms.

Åpner dører

En bredt sammensatt jury av bransjerelaterte fagfolk har gått igjennom alle forslagene som har kommet inn til møbel- og interiørbransjens hederspriser for 2016.

– Hlin-kroken fra Grande er nominert i kategorien «Årets produkt». I tillegg har vi priser innen merkevarebygging, interiørdesign og eksport, samt en egen klassikerpris. Prisene deles ut for femte gang i år, forteller Helene Jellestad.

– Våre bransjepriser er fortsatt ganske ung i alder, men vi mener at prisene som bransjen sjøl står bak blir lagt godt merke til og vil henge høyere og høyere i årene framover. Prisene bidrar til oppmerksomhet, nettverksbygging og at nye dører åpnes, ikke minst for prisvinnerne, sier markedssjefen i Norsk Industri møbel + interiør.

Skal hindre kvelning

Innovativt samarbeid Utviklingen av Hlín-kroken er et godt eksempel på hva lokale bedrifter kan få til gjennom innovasjon og godt samarbeid.

Det var daglig leder Svein Alstadsæter i Grandes datterbedrift Offinn AS som fikk ideen til en ny garderobekrok etter at barnehagene begynte å fjerne garderobekrokene etter en tragisk ulykke i 2014.

Kroken tåler vekten av klær, utstyr og mindre sekker, men løses ut og faller ned om belastningen overstiger vekten til en gjennomsnittlig ettåring. Dermed kan den forhindre alvorlige ulykker i barnehage og skole.amarbeid med industridesigner Heidi Leren i Anunatak AS og produktutviklingsteamet ved plastbedriften Plasto AS. Hlín ble satt i fullskalaproduksjon hos Plasto i desember i fjor, og Grande har innført den nye kroken på alle sine aktuelle produkter.

Innfjordsbedriften håper nå at Hlín blir tatt i bruk i alle småskoler og barnehager rundt om i Norge.

Vi er både glad og stolt over at vi er nominert som «Årets produkt» i møbel- og interiørbransjen. Konkurransen er tøff, så vi skal ikke forvente at vi går av med seieren. Men alt som bidrar til mer fokus på sikkerheten i garderobene er positivt. Hlín kan være med å hindre tragiske ulykker blant de minste barna. Og det er det aller viktigste, sier daglig leder i Grande, Torbjørn Hjelden.

Powered by Labrador CMS