Sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR).
Sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR).

Bevilger 1,5 millioner til utvikling av pedagogisk materiell på samisk

– Med økt antall samiske barn i barnehagene er det viktig at vi følger opp med støtte til samisk pedagogisk materiell, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR).

Publisert Sist oppdatert

Sametingsrådet har bevilget 1 540 000 kroner til Davvi Girji AS i Karasjok til utvikling av språkstimulerende pedagogisk materiell, både på sør-, lule- og nordsamisk.

Tilskuddet skal blant annet brukes til å utvikle to spill, språkposer og sangeske, opplyser Sametinget i en pressemelding.

Spillene vil være tilpasset de åtte samiske årstidene. I språkposene skal det være konkreter, regler og begreper som også er tilpasset de ulike årstidene. Sangesken skal inneholde både joik og sanger, og skal motivere barna til å lære og utvikle språket, skriver Sametinget.

– Med økt antall samiske barn i barnehagene er det viktig at vi følger opp med støtte til samisk pedagogisk materiell i barnehager, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR) i pressemeldingen.

Sametingsrådet bevilger tilskuddet på drøyt 1,5 millioner kroner over ordningen Tilskudd til utvikling av pedagogisk materiell til barnehager. Målet med ordningen er at barnehager, barnehagelærere og utdanningsinstitusjoner skal ha god tilgang på pedagogisk materiell med samisk innhold på samiske språk.

Powered by Labrador CMS