– Det er viktig at samiskspråklige barn i Hamarøy kommune får et samisk barnehagetilbud igjen fra høsten av, sier sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR).

Optimistisk etter barnehagekonkurs: – Ikke et spørsmål om det blir et tilbud

Sametinget ber om at kommunen bidrar til gjenåpning av et nytt lulesamiskspråklig barnehagehagetilbud på Ájluokta (Drag) i Hamarøy kommune.

Publisert Sist oppdatert

– Det er viktig at samiskspråklige barn i Hamarøy kommune får et samisk barnehagetilbud igjen fra høsten av, og at kommunen tar det ansvaret for å sikre at lulesamisk barnehagetilbud opprettholdes, sier sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR) i en pressemelding.

Hun og rådsmedlem Runar Myrnes Balto hadde møte med Hamarøy kommune onsdag om situasjonen for Árran lulesamisk senter og den konkursrammede barnehagen Vuonak mánájåroj.

Sametinget har de siste årene gitt flere tilskudd til drift av barnehagen, heter det i pressemeldingen. Vuonak Mánájåroj har vært en pilotbarnehage i Sametingets barnehageprosjekt, og var landets eneste lulesamiske barnehage.

– Vi i Sametinget ønsker å bidra der vi har mulighet for å sikre at barnehagetilbudet opprettholdes, sier Muotka.

Tilbudet er viktig for å styrke barnas språk og for opprettholdelse av lulesamisk språk, fastslås det.

Onsdag hadde Sametinget også møte med Nordland fylkeskommune, Statsforvalteren i Nordland og Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD).

Sametinget er også blitt kontaktet av foreldregruppa fra området, som har ønsket møte med politisk ledelse.

– Min oppfatning er at alle parter kommuniserer tydelig om behovet for å opprettholde lulesamisk barnehagetilbud. Dermed er det ikke et spørsmål om det blir et lulesamisk barnehagetilbud, men hvordan det skal organiseres, slik at tilbudet gjenåpnes. Jeg er optimistisk og tror vi sammen klarer å finne gode løsninger. Sametinget har blant annet mulighet til å gi støtte på inntil 500.000 kroner til etablering av nye barnehagetilbud, sier Muotka.

Powered by Labrador CMS