Rettssak: Tiltalt for overgrep mot tre jenter i barnehagen

En mann i 30-årene er tiltalt for overgrep mot tre jenter i barnehagen han jobbet. Mandag startet rettssaken i Hordaland tingrett. 

Publisert Sist oppdatert

Mannen ble først etterforsket for overgrep i 2019, men saken ble henlagt som «intet straffbart forhold bevist». Saken ble tatt opp igjen i 2022, etter at foreldrene til en annen jente i barnehagen anmeldte mannen. 

Nå er bergenseren i 30-årene tiltalt for å ha forgrepet seg på tre jenter i barnehagen i perioden 2019 til 2022. Det yngste barnet var bare tre år gammelt. De seksuelle overgrepene har en strafferamme på inntil 15 års fengsel, skriver Bergensavisen.

Mannens forsvarer, Ivar Abrahamsen, sier til TV2 at klienten hans ikke erkjenner straffskyld.

– Han benekter å ha gjort det som står i tiltalen, og det har han gjort siden saken begynte.

I løpet av rettssakens tre første dager har tilhørerne fått avspilt forklaringene til de fornærmede barna, samt fått høre tiltalte sin forklaring, ifølge TV2.

Alle de tre barna har fortalt om hvordan de skal ha blitt utsatt for grov voldtekt av mannen som jobbet i barnehagen. 

Tiltalte sier til TV2 at utformingen av lokalene og rutinene til de ansatte gjør det nærmest umulig å begå overgrep i barnehagen.

– Det er glassvinduer fra tak til gulv, og man er alltid to voksne, også i stellesituasjoner. På hvilerommet er det alltid en sovevakt som har fullt innsyn til garderobe og bad. Det skal ikke gå an å begå et overgrep der uten å bli oppdaget.

Når aktor spør ham om overgrepssituasjonene barna forteller om, forklarer mannen at normale hendelser i barnehagen må ha blitt tolket feil og vridd på.

Powered by Labrador CMS