Politikere fra Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet, Rødt, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Miljøpartiet De Grønne var torsdag på besøk i Hundremeterskogen barnehage i Nittedal.
Politikere fra Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet, Rødt, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Miljøpartiet De Grønne var torsdag på besøk i Hundremeterskogen barnehage i Nittedal.

Høstet ros da politikere fra åtte partier kom på besøk

– Barnehagens verdier står ikke bare på et papir, men gjennomføres i praksis daglig, sier Ingunn E. Ulfsen i Akershus KrF etter besøket i Hundremeterskogen barnehage.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag var Hundremeterskogen barnehage i Nittedal kommune vertskap for politikere fra Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet, Rødt, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Miljøpartiet De Grønne.

Under besøket fikk politikerne fortelle om sine egne erfaringer med barnehage, og fikk høre om hvordan Hundremeterskogen barnehage jobber.

Den store delegasjonen av lokalpolitikere fra Akershus lyttet med stor interesse når daglig leder Niels Bjørn Olsen fortalte om barnehagens pedagogiske profil.

Olsen fortalte om hvordan barnehagen arbeider for å skape et godt miljø for barna i barnehagen, blant annet ved at de fleste ansatte er sertifiserte til å undervise i barneyoga og Qi gong. Og at de gjennom sitt fokus på inneklima har installert helsebringende planter som renser miljøet i barnehagen og produserer oksygen. Politikerne fikk også høre at Hundremeterskogen har to barnehagelærere og minst én til to fagarbeidere på hver avdeling.

Barnehagen, som er foreldreeid, er en av åtte finalister i PBLs kåring av Årets barnehage 2017.

Ønsker samarbeid med flere yrkesgrupper

Daglig leder Niels Bjørn Olsen benyttet anledningen til å komme med en oppfordring til politikerne om hva han mener de bør satse på i barnehagesektoren fremover:

– For det første trenger vi mer grunnbemanning inn, og at ventetiden blir kortere når vi gjør en henvisning, for eksempel til PP-tjenesten. Samtidig ønsker jeg at flere yrkesgrupper, deriblant familieterapeuter, kan samarbeide inn mot barnehagen for å få en større helhet i hvordan man ser på barnet.

– Jeg mener også at man ikke bare bør se på forskning fra barnehagesektoren, men også for eksempel på forskning fra biologer på hvordan miljøet påvirker cellene i kroppen vår, slik at man har en mye bredere faglig forankring og bevissthet i det arbeidet man driver med, oppfordret Olsen, som syntes det var hyggelig å ha så mange politikere på besøk i barnehagen.

Innovative

Etter besøket uttrykte flere av politikerne at de lot seg imponere av det de fikk se i Hundremeterskogen barnehage.

– Det jeg opplever i denne barnehagen er at alle ressurser brukes til det beste for barna. Det virker som om det legges ned veldig mye arbeid i å være innovative og finne gode løsninger. I barnehagen bør man også lære at det å feile er greit og det skal samtidig være en god opplevelse. Det har jeg inntrykk av at gjelder i denne barnehagen, sa Tobias Langås Handeland, som er stortingskandidat for Rødt Akershus.

Også stortingskandidat for Akershus KrF, Ingunn E. Ulfsen, syntes det var spennende å komme på besøk i barnehagen.

– Det var en veldig god opplevelse å besøke Hundremeterskogen barnehage. Styreren og barnehagen er svært opptatt av at både det fysiske innemiljøet skal være godt, samt det psykososiale miljøet i barnehagen. Det virker tydelig inn på barnas og de ansattes trivsel. Barnehagens verdier står ikke bare på et papir, men gjennomføres i praksis daglig, sa Ulfsen.

Powered by Labrador CMS