– Symbolpolitikk brukes gjerne som et stygt ord, men symboler kan være viktige, sier Line Fjørstad (MDG) etter at Trondheim-politikerne vedtok å kjøpe regnbueflagg til blant annet 117 barnehager.

Kjøper regnbueflagg til barnehagene

Trondheim kjøper regnbueflagg til en halv million, og 117 barnehager får balkongflagg.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Adresseavisen (krever innlogging).

Vedtaket ble gjort i bystyret denne uken, og innebærer at alle skoler, helse- og velferdssenter og kulturhus som har flaggstang får stangflagg, mens 117 barnehager får balkongflagg.

– Symbolpolitikk brukes gjerne som et stygt ord, men symboler kan være viktige. Regnbuen er det vakreste i verden. Den symboliserer mangfold - at alle er forskjellige, men like mye verdt, sier Line Fjørstad (MDG) ifølge avisen.

Trondheim Pride ble i 2020 vedtatt som offisiell flaggdag i Trondheim. Tanken er at det ved anledninger som denne skal flagges med regnbueflagg rundt om i byen.

– De senere årene har flere og flere byer begynt å flagge i forbindelse med pride-markeringer. I Trondheim har det vært flagget utenfor rådhuset, men ellers har det ikke vært organisert flagging på skoler, barnehager eller helseinstitusjoner i kommunal regi, sier Eivind Rindal, leder i Trondheim Pride ti lavisen.

Han mener det er viktig at Trondheim kommune går foran.

–Skeive er i alle bydeler, det bor skeive på helseinstitusjoner, det går skeive barn i skoler og barnehager. Trondheim har ansvar for å vise at det er greit å være skeiv, enten du er 4 eller 94 år gammel. Det er superbra og en gledens dag at det nå kommer tydelige signaler fra kommunen.

Powered by Labrador CMS