Frøya kommune. Rådhuset.
På rådhuset har det blitt jobbet hardt for å få på plass nok barnehageansatte, og den jobben fortsetter.

Manglet 13 barnehagelærere. Nå er stillingene fylt opp

I mars arrangerte Frøya kommune folkemøte om utfordringer med å skaffe nok personale til barnehagene. Det kan ha vært veldig lurt.

Publisert Sist oppdatert

Tiltakene man besluttet å gå for etter folkemøtet på tidligvåren, har i alle fall virket, skal vi tro kommunedirektør Beathe Sandvik Meland.

Frøya.no kunne denne uken melde at 13 stillinger nå er fylt opp, og at fem nye pedagogiske ledere er ansatt. Faktisk får kommunen nå en liten buffer med overkapasitet for barnehageplasser.

– Alle stillingene er fylt opp etter rokeringer for å møte pedagogiske krav. Det er virkelig kjempebra for både barn og foreldre at vi har fått fylt opp nok ansatte i barnehagene, sier kommunedirektør Meland til lokalavisa (krever abonnement).

Da Barnehage.no omtalte saken i mars, fortalte kommunalsjef for oppvekst og kultur, Margit Kristiansen Myrseth, at folkemøtet hadde gitt mange gode innspill.

Det framgår av Frøya.no sin sak at noen av stillingene som pedagogisk leder er besatt etter dispensasjon fra kravene om høyere utdanning.

Noen av de nye er tilflyttere, mens andre er folk som bor på Frøya fra før.

Nå lover kommunedirektøren at de ikke skal hvile på laurbærene, men jobbe videre med tiltak.

– Blant annet har vi fått på plass ny avtale om arbeidstøy til ansatte i barnehagene. Vi jobber med tilbud om diverse videre- og etterutdanning, og vi ser på løsninger med å få andre yrkesgrupper inn i barnehagene for å avlaste det pedagogiske personalet. Og ikke minst jobber vi med arbeidsmiljøene slik at ansatte skal trives på jobb, sier hun til lokalavisa.

Som ledd i rekrutteringen skal kommunen på friertokt til barnehagelærerstudenter ved Dronning Maud og Nord universitet. Også ungdom som går videregående skole med påbygning til generell studiekompetanse på Hitra, kan bli oppsøkt av rekrutterere fra Frøya.

Powered by Labrador CMS