Kåringen av Årets PBL-barnehage har skapt stort engasjement. 393 av PBLs drøyt 1.900 medlemsbarnehager ble nominert. Fem finalister er plukket ut. Mandag kveld kan du se kåringen direkte på Facebook-siden til barnehage.no.
Kåringen av Årets PBL-barnehage har skapt stort engasjement. 393 av PBLs drøyt 1.900 medlemsbarnehager ble nominert. Fem finalister er plukket ut. Mandag kveld kan du se kåringen direkte på Facebook-siden til barnehage.no.

Årets barnehage kåres mandag - se kåringen direkte!

Mandag kveld vil fem finalister bite negler - og én av dem smykke seg med en gjev tittel.

Publisert

For tredje året på rad kårer PBL (Private barnehagers landsforbund) Årets barnehage.

Hvem som til slutt stikker av med seieren, kan du se direkte på Facebook-siden til barnehage.no cirka klokka 20.30 mandag kveld.

NB! Oppdatert mandag klokka 1900: prisutdelingen er utsatt en time, til cirka klokka 21.30.

Målet med prisen er å løfte arbeidet som gjøres i medlemsbarnehagene til PBL. Kriteriene barnehagene måles på er: høy kvalitet på basistilbudet, en klar og tydelig pedagogisk profil, god og tydelig ledelse, tilfredse foreldre, godt arbeidsmiljø og omdømme, lavt sykefravær og prosjekter som har vært utviklende og nytenkende. 

Fem finalister

Kåringen startet i vår da PBL gikk ut og ba folket om nominasjoner og begrunnelser på barnehager med PBL-medlemskap.

Senere ble 393 nominerte redusert til fem finalister.

Og etter at mer enn 3.000 har avgitt sin stemme på en av de fem finalistene, har juryen jobbet sammen for å kåre en vinner. Selve kåringen skjer mandag kveld, under festmiddagen i forbindelse med PBLs lederkonferanse i Bodø.

Disse kjemper om den gjeve tittelen:

- Alle fem finalistene er vinnere selv om én av dem står igjen til slutt, sier styreleder i PBL og juryleder Eirik Husby - som skal foreta utdelingen sammen med kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Sterk økning

Oppslutningen om kåringen av Årets barnehage i PBL har økt voldsomt etter at kåringen startet.

  • I 2016 kom det inn 111 forslag. Langøy friluftsbarnehage  fra Hordaland vant.
  • I 2017 kom det inn 199 nominasjoner. Trondalen barnehage fra Østfold vant.
  • I 2018 kom det inn i alt 593 forslag på til sammen 393 ulike barnehager. 

– Det er tydelig at Årets barnehage i sitt tredje år er en kåring som klarer å engasjere veldig mange, og at det er mange som er fornøyd med barnehagen sin. Noe vi også ser av resultatene i foreldreundersøkelsen, sa styreleder Eirik Husby til barnehage.no i sommer. 

Powered by Labrador CMS