Får ikke tilgang til sameiets heis – utsetter barnehageåpning

– Bydelen jobber aktivt for å løse dette så raskt som mulig.

Publisert Sist oppdatert

Etter flere utsettelser skulle Munch barnehage i Bjørvika endelig åpne. Så kom kontrabeskjeden, skriver Avisa Oslo. (Krever abonnement)

«Munch barnehage vil ikke være en del av hovedopptaket 2024 grunnet manglende godkjenning» står det i et brev gjengitt i avisa. Brevet ble torsdag sendt til foreldre som har søkt om plass i barnehagen.

Årsaken til at barnehagen som byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap bestilte i 2016 må avvente åpningen, er at den mangler godkjenning etter forskrift om helse og miljø i barnehager, fremgår det av brevet.

«Det pågår en avklaring med borettslaget angående tilgang til heis. Barnehagen er avhengig av heis for å oppfylle kravene i forskriften. Dette er spesielt viktig for barn, foreldre og ansatte som vil oppleve vanskeligheter med å bruke trapp for å få tilgang til uteområdet i 2. etasje» skriver Bydel Gamle Oslo i brevet.

Munch Brygge Eierseksjonssameie mener Oslobygg aldri skrev i kontrakten at barnehagen trengte tilgang til heisen. I februar ga likevel Plan- og bygningsetaten barnehagen midlertidig brukstillatelse, skriver Avisa Oslo.

Sameiet klagde på avgjørelsen, de stilte samtidig spørsmål om heisen tilfredsstiller kravene til universell utforming.

Nå er altså barnehageåpningen utsatt.

– Dette er en fortvilet situasjon for oss alle. Barnehagens adkomst til uteareal er overhodet ikke egnet for tiltenkt bruk. Vi håper at sameiet, barnehagen og utbygger i fellesskap kommer frem til gode løsninger. Vi gleder oss til at barnehagen skal åpne, men slik situasjonen er nå, må det etableres en mer hensiktsmessig adkomst, sier Gjermund Bratlie, styreleder i Munch Brygge Eierseksjonssameie til Avisa Oslo.

Saken ligger nå hos juridisk avdeling i Oslobygg, skriver avisa. Bydelen skriver i brevet at de jobber for å komme frem til en løsning så raskt som mulig.

Powered by Labrador CMS