Halden kommune retter et krav på nær 2,8 millioner kroner til Klengstua AS.
Halden kommune retter et krav på nær 2,8 millioner kroner til Klengstua AS.

Tilsynssaken i Halden: Klager på krav om tilbakebetaling av husleie

Advokaten til Klengstua barnehage AS klager på Halden kommunes vedtak om tilbakebetaling av husleie, skriver Halden Arbeiderblad.

Publisert

– Klengstua barnehage AS er uenig i Halden kommunes vurdering av husleia. Husleia anføres ikke å bryte med barnehagelovens krav. Denne delen av vedtaket påklages, skriver advokat Einar Brunes i et brev til kommunen, ifølge Halden Arbeiderblad. (krever innlogging)

Advokaten opplyser i brevet at PBL (Private Barnehagers Landsforbund) ikke har noen direkte rolle i saken, skriver avisa.

Krav på 740 000

Etter å ha ført tilsyn med barnehagen krever kommunen at Klengstua barnehage AS betaler tilbake totalt 2.778.617 kroner, for både lønn og godtgjøring samt for høy husleie til seg selv.

Av denne totalsummen utgjør for høy husleie 743.778 kroner og summen gjelder for årene 2015-2017.

Skiftet eier i fjor

Inntil i fjor sommer var det selskapet Seraphin AS som eide både Klengstua barnehage i Halden, Torshovhagen i Oslo og Risenga barnehage i Asker, som alle har vært gjenstand for tilsyn. 

Det var de to foregående tilsynene som var årsaken til at det også ble åpnet tilsyn i barnehagen i Halden.

I juni i fjor ble det kjent at Læringsverkstedet har kjøpt de tre barnehagene

Halden Arbeiderblad skriver at det samlede kravet fra Halden kommune på nær 2,8 millioner kroner, rettes mot selskapet Klengstua AS fordi det er dette selskapet som har mottatt kommunens offentlige tilskudd. Halden kommune mener at de personene som har tatt ut for mye fortjeneste også selv må betale. Kommunen legger til grunn at det i realiteten vil skje et oppgjør mellom nye og gamle eiere fordi tilsynet ble varslet før barnehagen ble solgt, skriver avisa.

Powered by Labrador CMS