En mann i Rogaland er dømt til fengsel i to år og syv måneders for flere overgrep mot en fem år gammel jente i barnehagen der han jobbet.
En mann i Rogaland er dømt til fengsel i to år og syv måneders for flere overgrep mot en fem år gammel jente i barnehagen der han jobbet.

Barnehageansatt dømt for overgrep

En mann i Rogaland er dømt til fengsel i to år og syv måneder for flere overgrep mot en fem år gammel jente i barnehagen der han jobbet.

Publisert

Mannen i 40-årene er også dømt for å ha skaffet seg tilgang til bilder som fremstiller seksuelle overgrep mot barn og/eller seksualiserer barn. Han erkjente å ha søkt etter dette på nett, men nektet for at han hadde begått overgrep mot jenta, skriver NRK.

Mannen ble anmeldt for et seksuelt overgrep mot et av barna i barnehagen der han jobbet i juni i fjor. Barnet hadde reagert på handlinger den ansatte gjorde, og fortalte om dette til sin mor, skriver NRK.

Flere av tiltaltes kolleger skal ha reagert på at mannen kunne være veldig tett på fornærmede i sin fysiske kontakt med barnet.

Retten finner det bevist at tiltalte ved flere anledninger befølte jenta, skriver Stavanger Aftenblad. (Krever innlogging)

I tillegg til fengselsstraffen dømmes han til å betale 130.000 kroner i oppreisning til jenta.

Mannen har vært suspendert fra sin jobb i barnehagen i påvente av en rettskraftig dom. Jæren tingrett har bestemt at mannen skal fratas sin stilling i barnehagen. Han fradømmes også retten til i fremtiden å ha stilling i barnehage eller å jobbe med annet barne- og ungdomsarbeid.

Powered by Labrador CMS