Ellingstad barnehage er en av tre private barnehager på Nesodden som legges ned fra høsten. Bildet er tatt i forbindelse med feiring av 25-årsjubileet høsten 2019.
Ellingstad barnehage er en av tre private barnehager på Nesodden som legges ned fra høsten. Bildet er tatt i forbindelse med feiring av 25-årsjubileet høsten 2019.

Tre av tolv private barnehager i kommunen legger ned

Til høsten legger tre private barnehager på Nesodden ned driften. Dermed forsvinner over 70 barnehageplasser.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver avisen Akershus Amtstidende (krever innlogging).

– Det er dessverre blitt mer og mer uforutsigbart å drive en liten, privat barnehage. Jeg opplever usikkerhet både for framtidens små barnehager, og for de som skal stå i yrket, sier daglig leder og eier Runa Kjensli ved Ellingstad barnehage til avisen.

Barnehagen har i dag 33 barn. Kjensli opplyser at avgjørelsen er kompleks, men sier til avisen at personlige årsaker har vært førende. Samtidig nevner hun at strammere, statlige reguleringer har gjort framtiden mer usikker for private barnehager.

Den andre barnehagen som stenger dørene er Aurora steinerbarnehage. Bjørg Lobben Røed har drevet barnehagen, som i dag har 26 barn, siden 1991 og går nå av med pensjon. Hun sier til avisen at det er vanskelige tider for private barnehager.

– I fjor ble antallet private barnehager redusert med 99. Flesteparten er små med én og to avdelinger, og det er en vridning mot at de store barnehagekjedene klarer seg best.

Den tredje barnehagen som legger ned, er Nesodden montessoribarnehage, som åpnet for to år siden, ifølge avisen. Ifølge barnehagefakta.no har barnehagen 14 barn.

Det er i alt 12 ordinære, private barnehager i kommunen i dag, og ti kommunale barnehager. Ifølge Udirs statistikk var det 1 092 barnehagebarn i kommunen per 15. desember i fjor.

Powered by Labrador CMS