Millionstøtte til lulesamisk barnehagemateriell

Sametingsrådet har bevilget drøyt 1,3 millioner kroner til Grom AS i Vaksdal kommune for å utvikle pedagogisk materiell på lulesamisk. Det skal blant annet utvikles en eske med eventyr fra lulesamisk område.

– All den tid vi vet det er stor mangel på lulesamisk barnehagemateriell så er dette et høyst nødvendig prosjekt, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR) i en pressemelding.

Eskens innhold er blant annet illustrerte eventyrhefter på flere språk, fotokulisser fra opprinnelsesområdet til eventyret og treklosser med motiv. Prosjektet skal bidra til at barn i alle barnehager i landet lærer, styrker og utvikler ferdigheter i forhold til natur og miljøvern med utgangspunkt i samenes tradisjonelle natursyn, skriver Sametinget i pressemeldingen.

Grom AS har etablert samarbeid med lulesamiskspråklige barnehager og en ressursgruppe som skal være med på å utvikle materiellet. Denne består av Birgit Andersen, Jon Isak Lyngman Gælok, Árran mánájgárdde, Jentoftsletta barnehage og Árran julevsáme guovdásj.

Powered by Labrador CMS