Rotter i kjelleren skaper en intens lukt i Oslo-barnehage.
Rotter i kjelleren skaper en intens lukt i Oslo-barnehage.

Sliter med døde og råtne rotter i barnehagekjelleren

Døde rotter lager intens lukt i Nylænde barnehage på Lambertseter.

Publisert

Det får en forelder til å klage, ifølge en artikkel i Nordstrands Blad (krever innlogging).

I et brev avisen har fått innsyn i skriver Bydel Nordstrand at helsemyndighetene i bydelen er kjent med at det er et problem med rotter i den nevnte barnehagen og at de er informert om at det er iverksatt tiltak fra Oslobygg KF og Pelias både for å fjerne døde rotter og redusere lukt.

Bydelen skriver videre at lukten i seg selv ikke er helseskadelig, men at de har forståelse for at det er ubehagelig.

– Jeg kan ikke uttale meg om omfanget av problemet, det er det styrer i barnehagen som må gjøre. På generelt grunnlag kan jeg si at vi er kjent med at Oslobygg har en avtale med skadedyrbekjempelse i sine bygg, sier Eva Kristin Krogh, teamleder i Avdeling helse og samfunn i bydelen.

Videre opplyser hun om at helsemyndighetene i bydelen ikke har fattet vedtak, avvik eller pålegg, men at de vurderer tilsyn i alle bekymringsmeldinger bydelen mottar.

Hanne Olaussen, styrer i barnehagen, forteller til Nordstrands Blad at det har vært problemer med rotter de fem årene hun har jobbet i barnehagen.

– Dette er jo en gammel barnehage med krypkjeller. Oslobygg og Pelias har gjort en kjempejobb hele veien. Pelias har skjært opp vegger, tettet igjen og satt ut luktfjernere. De kommer så fort vi melder fra og gjør alt de kan. Det har de gjort hele tiden.

Olaussen beskriver at lukten er intens.

– Spesielt på morgenen lukter det veldig. Da lufter vi ut hele dagen for å gjøre det levelig. Så ja, det er en intens og spesiell lukt, sier hun, men understreker samtidig at alle har gjort jobben sin,

– Alt tas tak i så fort vi melder fra om lukt. Utfordringen er at vi ikke vet hvor rottene kommer inn. Bydelsoverlegen har også vært innom barnehagen, men lukten i seg selv er ikke helseskadelig.

Powered by Labrador CMS