Åtte barnehager vant 10.000 kroner i returkartonglotteriet i 2019.
Åtte barnehager vant 10.000 kroner i returkartonglotteriet i 2019.

Åtte barnehager ble 10.000 kroner rikere – alt de gjorde var å skylle og brette kartonger

Totalt 1,6 millioner kroner fant sin nye eier i forbindelse med returkartonglotteriet i fjor. Åtte av vinnerne var barnehager.

Publisert Sist oppdatert

– Hvert kvartal trekker vi ut 30 vinnere som får 10 000 kroner hver, og én som får 100 000 kroner. Til sammen betaler vi ut 1,6 millioner kroner årlig i premiepenger, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge i en pressemelding.

 Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997, og hensikten har hele veien vært å stimulere til mer resirkulering av drikkekartong.

Ifølge Grønt Punkt Norge kan materialene i en drikkekartong gjenvinnes opptil sju ganger. Produksjon av papir fra returfiber bruker bare en fjerdedel av energiforbruket sammenlignet med produksjon fra nytt trevirke.

 – I 2019 har vi hatt mange barneskoler og barnehager blant vinnerne våre, i tillegg til en speidergruppe, et helsesenter, et servicesenter og en frivillighetssentral. I slike tilfeller er det ekstra koselig å betale ut premien, fordi vi vet at dette er penger som mange får glede av, sier Røine.

Slik blir du med i lotteriet

1. Skyll drikkekartongen.

2. Brett kartongen.

3. For å kunne vinne 100 000 kroner må du stappe seks kartonger ned i en tom kartong. Leverer du flate enkeltkartonger, kan du vinne 10 000 kroner. Valget er ditt.

4. Skriv eget navn eller navn på den personen eller foreningen/organisasjonen du vil skal vinne. Husk også telefonnummer!

5. Lever kartongen eller kubben i din ordinære kommunale returordning.

6. Er du i tvil om hvordan du skal kildesortere i din kommune: Se sortere.no

 

Powered by Labrador CMS