203 barnehager fikk enten 4,9 eller 5 poeng av 5 mulige av foreldrene i Utdanningsdirektoratets undersøkelse der mer enn 105.000 norske foreldre deltok.
203 barnehager fikk enten 4,9 eller 5 poeng av 5 mulige av foreldrene i Utdanningsdirektoratets undersøkelse der mer enn 105.000 norske foreldre deltok.

Lista over Norges best likte barnehager mest lest i februar

Da barnehage.no presenterte hvilke barnehager som norske foreldre er aller mest fornøyd med, uteble ikke responsen.

Publisert

Det er liten tvil om at folk bryr seg om barnehagen sin.

Artikkelen "Disse 203 barnehagene er foreldrene mest fornøyd med", har fått 45.300 sidevisninger og troner øverst på lista over de mest leste sakene på barnehage.no i februar.

På Facebook vekket saken et stort engasjement. Så langt har mer enn 4.000 trykket "liker" og mer enn 1000 kommentert saken - enten på Facebook-siden til barnehage.no eller på en av de mange delingene artikkelen fikk. 

I artikkelen skrev vi at Utdanningsdirektoratet har publisert resultatene av Foreldreundersøkelsen og brutt tallene helt ned på barnehagenivå.

Av de tallene framgår det at 45 barnehager har fått maksimalscoren 5,0 poeng på spørsmålet om hvor fornøyde foreldrene er totalt sett. Ytterligere 158 barnehager har fått en score på 4,9 poeng på skalaen fra 1 til 5.

2. plass: Barn som får mat som belønning og trøst, har større risiko for å bli overvektige. For barn som øker mer i vekt enn andre, ligger forklaringen kun i spisevanene. Og nei, man bør ikke presse barna til å spise opp maten sin. Det sier forsker og spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi Silje Steinsbekk.

På tredjeplass finner vi en av mange debattinnlegg fra den siste tiden som handler om bemanningssituasjonen i norske barnehager. Heidi Eline Gielink skrev at "det er fysisk, psykisk og emosjonelt tappende å gå hjem fra jobb og vite at 'jeg strakk ikke til i dag heller'". 

Fjerde mest leste artikkel var et annet debattinnlegg med samme tema. "Kjære politiker. Nå er det faktisk nok. Jeg akter ikke lenger å holde hånden foran munnen og se denne kampen fra sidelinjen", skrev Stine Øyvindsdatter Webenstad og traff leserne med det.

En rørende historie fra hverdagen i barnehagen ligger på 5. plass på topplista fra februar: "Pappa, pappa, de kom hit! Og de hadde med seg boller!" Gleden, smilet og stoltheten til sønnen Joakim (3) fikk pappa til å felle noen tårer. Da gutten hans ble syk før fastelavnsfeiringen, tok barnehagen med seg festen hjem til ham i stedet.

 

Powered by Labrador CMS