1. august er det 30 år siden Ann Elisabeth Thunes begynte i jobb i Nordåsgrenda barnehage i Bergen.
1. august er det 30 år siden Ann Elisabeth Thunes begynte i jobb i Nordåsgrenda barnehage i Bergen.

Historien om Ann Elisabeth som har 30 år i barnehage og null dager sykefravær – mest lest i juni

Den mest leste artikkelen på barnehage.no i juni ble historien om Ann Elisabeth Thunes som 1. august har jobbet 30 år sammenhengende i Nordåsgrenda barnehage – helt uten sykefravær. Sjekk ti-på-topp-lista for juni her!

Publisert

1. Ann Elisabeth har 30 år i barnehagen - og null dager sykefravær!

Allerede etter et år eller to, skjønte jeg at det var litt spesielt at jeg aldri var borte fra jobb, sier Ann Elisabeth Thunes (55).

1. august har hun jobbet 30 år sammenhengende i Nordåsgrenda barnehage – helt uten sykefravær.

Les hele artikkelen her.

2. Ga tre tips: Hvordan du kan snakke med et barn du er bekymret for

- Alle som jobber i barnehage, skole og helsestasjon vet hvilke barn de er bekymret for. Det de ikke vet, er hva de skal gjøre, sier Inge Arnt Nordhaug som er forfatter av boka «Kva ser vi – kva gjer vi».

Les hele artikkelen her.

3. Én dag barnehageansatt - neste dag et ventehjem

«Hva har skjedd? Hvorfor så ikke jeg at det var så galt? Kunne jeg gjort noe før? Og jeg kaller meg selv barnehageansatt? Tankene bare suste forbi der jeg satt på en stol og kjente en tåre trille.»

Den sterke historien til den ansatte som ble bedt om å påta seg en stor oppgave da barnevernet flyttet ett av barna i barnehagen ut av hjemmet nådde tredje flest lesere i juni.

Les hele artikkelen her.

4. Her er finalistene til «Årets barnehage 2018»

Av 393 foreslåtte kandidater står det nå igjen kun fem finalister som kjemper om å bli «Årets barnehage 2018»: Læringsverkstedet Grandehagen i Eydehavn, Norlandia Skistua barnehage i Oslo, Prestelva barnehage i Sortland, Småfolk barnehage i Etne og Tronvik gårdsbarnehage i Moss.

Les hele artikkelen her.

5. Dette er nytt ved barnehagestart i august i år

Nytt barnehageår betyr ofte større eller mindre endringer i regelverket. I år handler det blant annet om økt antall pedagoger, språkkrav for dem som blir ansatt – og gratis kjernetid for flere småbarnsfamilier.

Les hele artikkelen her.

6. May Britt Drugli: Derfor er det viktig å ha fokus på følelser i arbeidet med de yngste barna

– Når barn får god hjelp til å regulere og håndtere følelser i daglige situasjoner, vil det gjøre dem bedre i stand til å takle belastninger, stress og vansker senere i livet, sier professor i pedagogikk May Britt Drugli.

Les hele artikkelen her.

7. De er like viktige som oss pedagoger

"Det er mye snakk om oss pedagoger. Viktig at det er nok av oss. Og jeg er helt enig. Nok pedagoger i barnehagene er avgjørende for barna. Men i disse tider synes jeg det er viktig å løfte alle fagarbeidere, assistenter og vikarer," skriver pedagogisk leder Marianne Haugeby i dette innlegget.

Les hele artikkelen her.

8. – Det verste du kan true et barn med, er tap av omsorgspersonen

– Hvis dere skal sikre barna trygghet i og utenfor barnehagen, må dere ha kunnskap om tilknytning, sier Kari Killén.

Les hele artikkelen her.

9. Mindre tid med barna - vurderer å kutte i åpningstidene

Flere pedagoger gir mer plantid. Nå vurderer barnehagene i Levanger hvordan de skal sikre god bemanning gjennom hele åpningstiden.

Les hele artikkelen her.

10. Disse 203 barnehagene er foreldrene mest fornøyd med

203 barnehager fikk toppkarakterene 4,9 eller 5,0 da Utdanningsdirektoratet spurte norske foreldre om hvor fornøyde de er med barnehagen sin.

Les hele artikkelen her.

Powered by Labrador CMS