DEBATT

De små, nære øyeblikkene.
De små, nære øyeblikkene.

Verdens beste jobb: De små, store tingene

– Du nyter hvert sekund og tenker at du kunne sittet slik for alltid, skriver pedagog Margrete Kostøl i Solkollen barnehage. Hun er ikke i tvil om at hun har verdens beste jobb.

Publisert Sist oppdatert

Hverdagen på småbarnsavdeling. 15 stykk ett- treåringer som alle har sine individuelle behov. De skal bli sett, lyttet til og fulgt opp. Alle skal føle seg verdifulle og verdsatt for den de er. Alle skal føle seg trygge, de skal lære gjennom lek og utvikle seg hver dag.

15 små skal ha yttertøy på, 15 små skal oppleve tilstedeværende voksne, 15 små skal vaske hender og settes til bords, 15 små skal ha ny bleie eller gå på do, 15 små skal legges i vogna eller i hvilestund. Mye skal organiseres, og hverdagen på småbarnsavdelingen vår er hektisk. Det er det ingen tvil om.

Ettåringen som ser opp på deg og strekker armene opp. Den lille jenta som tar deg i hånda og sier "Kom!" som er et av hennes første ord. Hun vil ha deg med. Gutten som ser opp på deg og gir deg sitt fineste smil der han ligger i vogna og skal sove formiddagsluren sin. Du sier "Sov godt, vennen" og gir ham et varmt smil tilbake.

Den lille skatten som kommer løpende inn på avdelingen om morgenen, og rett i armene dine. Det lille gullet som akkurat har våknet, og ikke vil være noen annen plass enn akkurat på ditt fang.

Du nyter hvert sekund og tenker at du kunne sittet slik for alltid. Jenta som holder på å lære å gå, og tar et par ustø skritt inne på avdelingen. Du jubler og klapper, full av begeistring. Flokken med små som lyser opp, roper navnet ditt og kommer løpende mot deg idet du åpner døren inn til avdelingen på morgenen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Disse "små" tingene som egentlig er så uendelig store. Tingene som gjør at alt kaoset, hodepinene og den slitne kroppen er verdt det. Uten tvil.

Det finnes ikke tvil om at jeg har verdens beste jobb.

Hilsen takknemlig pedagog.

Har du et øyeblikk du ønsker å dele? Send e-post til [email protected].

Powered by Labrador CMS