Kommunepolitikerne i Lillestrøm valgte å ikke kutte mattilbudet i barnehagene sine nå.
Kommunepolitikerne i Lillestrøm valgte å ikke kutte mattilbudet i barnehagene sine nå.

Vedtok å beholde barnehagematen inntil videre

Saken om å kutte matserveringen i de kommunale barnehagene i Lillestrøm ble behandlet i kommunestyremøtet onsdag denne uka. Kuttforslaget har skapt engasjement.

Publisert

- Barn og unge er framtiden. Jeg har aldri fått så mange tilbakemeldinger, som da det ble foreslått å endre på mattilbudet i barnehagen, sa Elisabeth Løvtangen (KrF) ifølge en sak i Romerikes Blad (krever innlogging).

Onsdag ble budsjettet for Lillestrøm kommune vedtatt. Midler til barn og unge er ifølge avisen en fellesnevner for neste års budsjett. Og: Flertallet av kommunepolitikerne ønsker ikke å kutte i mattilbudet i barnehagene.

Tidligere denne uka publiserte vi en artikkel om at Lillestrøm kommune vil ha et likt tilbud i alle sine 27 barnehager. I dag har ni av barnehagene tilbud om matservering, de andre ikke. I stedet for å ta kostnaden med å oppgradere og få på plass et mattilbud i de barnehagene som ikke har det, foreslo kommuneadministrasjonen heller å kutte tilbudet i de barnehagene der dette eksisterer.

Det fikk Sanna Johannesson til å reagere. Hun har en sønn på to år i Nordli barnehage, en av barnehagene der tilbudet risikerer å bli kuttet.

Under kommunestyremøtet onsdag var saken oppe til diskusjon som en del av budsjettbehandlingen. Der ble harmoniseringen av mattilbudet utsatt.

- Vi ønsker å prioritere opprettholdelse av matservering i barnehagene. Det vil sikre barna næringsrik mat, redusere matsvinn, og det er en sosial arena, sa Anette Elseth (Frp) ifølge Romerikes Blad.

- Barn og unge er framtiden. Jeg har aldri fått så mange tilbakemeldinger, som da det ble foreslått å endre på mattilbudet i barnehagen, sa Elisabeth Løvtangen (KrF), som i likhet med flere andre også ønsket å holde barnehagene åpne gjennom hele sommeren.

Det har også vært foreslått å holde barnehagene stengt i tre uker i sommerferien neste år.

- Dette året har vært krevende, og det er mange som har stått på mer enn før. For mange er det ikke mulig å ta ut ferie i de tre ukene barnehagene er stengt. Jeg er glad for at vi kan unnlate dette i 2021, sa Løvtangen videre, ifølge avisa.

Powered by Labrador CMS