Til sammen deltar 19 forskere fra UiA, Universitetet i Oslo, Folkehelseinstituttet, og fra flere europeiske land og Australia, i prosjektet som skal fremme god ernæring tidlig i livet.
Til sammen deltar 19 forskere fra UiA, Universitetet i Oslo, Folkehelseinstituttet, og fra flere europeiske land og Australia, i prosjektet som skal fremme god ernæring tidlig i livet.

15 millioner til forskning på ernæring hos barn

Nå skal forskere ved Universitetet i Agder lage verktøy for å fremme god ernæring tidlig i livet - blant annet til bruk i barnehagene.

Publisert

Professor Nina Øverby fra Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder (UiA) er tildelt 15,9 millioner kroner fra Forskningsrådets Kompetanse- og samarbeidsprosjekt. Prosjektet dreier seg om tidlig ernæring, står det i en artikkel på universitetets hjemmesider.

Øverby leder forskningssenteret Mat og ernæring i et livsløpsperspektiv.

– Vi skal lage verktøy for gravide, foreldre, barnehageansatte og helsesykepleiere for å fremme god ernæring tidlig i livet. Vi vet at tidlig innsats er viktig, og at hva vi spiser er fundamentalt for utvikling og vekst og helse, sier Øverby.

Forskningsgruppen har tidligere utviklet flere e-læringstiltak rettet mot disse gruppene. Prosjektene er analysert og vurdert, og de har vist seg å ha god effekt under kontrollerte forhold. Tiltak av denne typen blir ofte ikke tatt videre fra kontrollerte forskningsforsøk, men det skal dette prosjektet gjøre, står det i artikkelen på hjemmesiden.

– Vi gjennomfører tiltakene via helsestasjon og barnehage i kommunene der folk bor. Vi skal også finne ut om tiltakene får bedre resultat om vi gjennomfører dem samlet, sier Øverby.

Forskningsprosjektet er allerede i gang i Arendal kommune. Det skal pågå fram til år 2025. Til sammen deltar 19 forskere fra UiA, Universitetet i Oslo, Folkehelseinstituttet, og fra flere europeiske land og Australia.

– Tildelingen er svært viktig for forskningen toppforskningssenteret satser på. Jeg opplever tildelingen som en anerkjennelse av forskningen vi har gjennomført gjennom flere år, sier professor Nina Øverby.

Powered by Labrador CMS