Stativ på lekeplass knakk. 5-åring behandles for alvorlige bruddskader i ansiktet

Basketballstativet på lekeplassen til en barnehage i Åmli knakk under lek, og falt over en fem år gammel jente. Kommunen erkjenner rutinesvikt.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Agderposten, en av flere aviser som omtaler det som skjedde ved Dølemo oppvekstsenter tirsdag kveld.

– Nødetatene fikk melding om ulykke på en lekeplass klokken 19.25. Et barn er kjørt til sykehus i Arendal (…) Ulykken skjedde i forbindelse med lek på et basketstativ. Politiet har gjort undersøkelser på stedet, opplyste Agder politidistrikt på Twitter.

På sykehus

Onsdag morgen sier politioverbetjent Morten Tobiassen til Agderposten at det er snakk om alvorlige bruddskader i ansiktet:

– Det er ikke livstruende, men jenta skal få mer behandling på sykehuset i dag.

Tvedestrandposten skriver at flere barn og voksne var til stede på lekeplassen da ulykken skjedde.

Basketkurven var montert på en cirka tre meter lang stolpe i tre, som ut fra bildene ser ut til å ha brukket like over bakken. Trestokken omtales som råtten.

Kommunen har gått gjennom tidligere kontroller som er gjort på lekeplassen på Dølemo oppvekstsenter, og funnet at forrige kontroll var i mai, skriver NRK.

Kontroll i mai

– Lekeapparatene ble sist sjekket i mai, men mest sannsynlig har ikke denne (basketballstativet) blitt kontrollert, sier ordfører Bjørn Gunnar Baas (Sp) til kanalen.

– Stolpen var såpass råtten at vi må anta at stativet ikke ble sjekket, utdyper han til Fædrelandsvennen, og legger til at det er tydelig at kommunens rutiner må endres.

Alle lekeplasser på alle steder i Åmli skal nå sjekkes, ifølge Tvedestrandposten.

Kommunen satte inn kriseteam tirsdag. Politiet har opprettet undersøkelsessak.

– Det som har skjedd er bare tragisk. Det er så ille som det kan bli for familiene, og for oss som er ansvarlig for lekeplassen, sier ordføreren til NRK.

Powered by Labrador CMS