Spor tyder på at leketog og benker utenfor Slattum barnehage blir brukt til mer enn barnlig lek. Foto: Nittedal kommune.
Spor tyder på at leketog og benker utenfor Slattum barnehage blir brukt til mer enn barnlig lek. Foto: Nittedal kommune.

Bruker barnehagen til å ha sex

Finner brukte kondomer på barnehagens lekeplass.

Publisert Sist oppdatert

Særlig torsdager, fredager og etter helgene har ansatte ved Slattum barnehage i Nittedal måttet plukke opp flere kondomer når de inspiserer uteområdet før barna får leke der.

– Det foregår ting på vårt område om kveldene og nettene som vi ikke vil at skal foregå der, sier Trude Sydtangen, leder for barnehagedrift i Læringsverkstedet til Varingen.no.

Aktiviteten har pågått over lang tid, men har økt i de siste ukene.

LES OGSÅ: Kan barnehagen holdes ansvarlig for ulykker på lekeplassen utenom stengetid?

Politiet varslet

Læringsverkstedet Slattum barnehage ligger på ei høyde ved parkeringsplassen til Slattum skole. Barnehagen er relativt godt skjermet fra veien. Barnehagens ansatte har sett og snakket med ungdom i alderen 13 til 18 år som de har møtt i området på kveldstid, uten at de vet noe mer om hvor kondomene kommer fra.

Barnehagen har varslet politiet, som har lovet å ta runder innom for å sjekke.

Folkehelsekoordinator Annica Øygard er bekymret for hva som skjer.

LES OGSÅ: Når det utenkelige skjer.

Ber folk følge med

– Fra tidligere har vi erfaring med at unge jenter har blitt presset inn i situasjoner med flere gutter. Har de som bruker stedet, frivillig sex? Er de klar over at det er straffbart å ha sex på offentlig område? spør Øygard.

Hun oppfordrer alle foreldre som ferdes rundt barnehagen om å følge ekstra med.

– Ungdom og sex er et vanskelig emne. Temaer rundt dette kommer opp hele tida. Hvor alvorlig det er det som har foregått utenfor Slattum barnehage, vet vi ikke. Det kan også godt være voksne som har holdt på der. Uansett er det uønsket at noen har sex på en lekeplass for barn.

Powered by Labrador CMS