En barnehage i Tromsø kommune fant en bag med narkotika da de var på tur i fjor.
En barnehage i Tromsø kommune fant en bag med narkotika da de var på tur i fjor.

Barnehage fant flere kilo narkotika – tre menn dømt til fengsel

Barnehagebarna og de ansatte gjorde stort narkotikafunn under nissejakt.

Publisert Sist oppdatert

7. desember i fjor ble over fem kilo narkotika funnet i en bag i et tomt kommunalt bygg ved en barnehage i Tromsø kommune.

Det var en barnehageansatt på tur med barn på nissejakt som oppdaget bagen etter å ha sett spor i snøen utenfor bygget. Baggen lå bak en luke til byggets kjeller. Den viste seg å inneholde 4,8 kilo amfetamin, rundt 700 gram kokain og nærmere 600 gram hasj, opplyser avisa Nordlys. (Krever innlogging)

Ingen av barna fikk med seg hva funnet innebar. De ble tatt med bort fra stedet før de ansatte undersøkte hva som var i bagen.

Barnehagens ansatte varslet politiet om funnet, og det ble etter hvert tatt ut tiltale mot tre menn i saken – alle bosatt i Tromsø.

Nylig var det rettssak mot dem i Nord-Troms og Senja tingrett. Mannen som politiet mente var hovedpersonen erkjente straffskyld etter tiltalen, mens den andre tiltalte avviste straffskyld. Den tredje personen erkjente straffskyld for oppbevaring av en mindre mengde narkotika, skriver NRK.

Straffen som Nord-Troms og Senja tingrett endte på, ble på fem år og tre måneder for den hovedtiltalte og tre års fengsel for den andre tiltalte. Den tredje tiltalte ble frikjent i tilknytning til saken, men ble dømt for oppbevaring av en mindre mengde narkotika hjemme. Han ble ilagt en fengselsstraff på 60 dager.

– Vi ser at straffen er en god del lavere på en av de tiltalte enn det vi ba om. Det får vi ta til etterretning, og så får vi vurdere om vi skal anke. Men det har jeg ikke bestemt meg for enda, sier aktor Tor Børge Nordmo til NRK.

Han ba om fengsel i fem år og 11 måneder for tiltalte nummer en, fengsel i fem år og tre måneder for tiltalte nummer to, og fengsel i to år og åtte måneder for den tredje tiltalte.

Powered by Labrador CMS