Barn og ansatte i Berg barnehage i Tromsø fant en bag med narkotika da de var på tur.

Barnehagebarna skulle se etter nissen: Fant flere kilo narkotika

Årvåkne barnehageansatte fant bag med narkotika verdt flere millioner kroner. Nå er tre menn tiltalt.

Publisert

Det er Nordlys som omtaler den spesielle saken, som utspilte seg 7. desember i fjor.

Det var en barnehageansatt som var på tur med barn på «nissejakt» som oppdaget bagen etter å ha sett spor i snøen utenfor et tomt kommunalt bygg. Den lå bak en luke til kjelleren i bygget, og viste seg å inneholde 4,8 kilo amfetamin og rundt 700 gram kokain - til en verdi av over 2,5 millioner kroner. 11. september må tre menn bosatt i Tromsø møte i Nord-Troms og Senja og svare på anklager om grov narkotikavirksomhet.

Ingen av ungene fikk med seg hva funnet innebar, sier daglig leder Vegard Bakkejord i Berg barnehage til avisen.

– Ungene ble tatt med bort derfra, før ansatte undersøkte hva som var i bagen, sier han.

Det som skjedde etterpå var ikke mindre merkelig:

– Etter at barnehagen hadde varslet politiet og bagen var beslaglagt, jobbet politiet på stedet for å forsøke å finne ut hvem som skulle hente bagen. Mens de var der, kom det to menn i en taxi. Den ene ble pågrepet ganske raskt, mens det tok litt tid før den andre ble innhentet og pågrepet, sier statsadvokat Tor Børge Nordmo til Nordlys.

Barna fikk ikke med seg denne delen av aksjonen heller, siden den skjedde etter stengetid. For barnehagen var det likevel spesielt å havne i en sånn sak, medgir Bakkejord.

– Vi har samarbeidet godt med politiet, som kom inn og tok styring på situasjonen. Vi meldte bare fra til politiet og så var vår jobb gjort. Stoff som dette er ikke noe vi vil ha i byen vår og det er uheldig at sånne funn blir gjort uansett hvor det er. Tilfeldigheter gjorde at vi fant det, men vi er glade for at det ble tatt bort fra gata, sier Bakkejord.

Powered by Labrador CMS