Voldsdømt 38-åring fikk jobb i barnehage

Mannen ble ansatt som vikar for pedagogisk leder i en barnehage i Hordaland i slutten av april dette året.

Publisert Sist oppdatert

Kun måneder før ansettelsen ble 38-åringen dømt for vold mot sine to små barn. Mannen ble også fratatt omsorgen for barna som ble plassert i beredskapshjem.

Det skriver TV2.no.

Det var en av fedrene som tok initiativ til å sjekke opp bakgrunnen til mannen, og som senere informerte de øvrige foreldrene om 38-åringens voldsdom.

Etter krav fra foreldrene ba styret mannen om å si opp stillingen sin. Da hadde styret vært klar over 38-åringens voldsdom i to uker.

I ettertid har også den daglige lederen som ansatte mannen, blitt avskjediget.

Kom ikke frem av politiattesten

– Denne dommen fremkom ikke av politiattesten som utstedes for å kunne jobbe i barnehager, skriver styreleder i barnehagen i en e-post til TV 2, som forklaring på hvorfor de ikke kjente til voldsdommen.

Mannen ble dømt etter straffelovens paragraf 228 (legemsfornærmelse). Lovbrudd av denne typen vises ikke i en såkalt barneomsorgsattest som man må ha når man skal jobbe med barn. Dette gjør at personer som er dømt for vold mot barn likevel kan få utstedt plettfri politiattest.

Både Barneombudet og Private barnehagers landsforbund har tidligere anbefalt å inkludere paragraf 228 og 229 første straffalternativ (legemsbeskadigelse) i barneomsorgsattesten.

 

Powered by Labrador CMS