Utvider siktelsen i tromsøsaken

Politiet utvider siktelsen mot 30-åringen i overgrepssaken i Tromsø. Den tidligere barnehageansatte mannen er nå siktet for overgrep mot 19 barnehagebarn.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har kjent til barnet i etterforskningsmaterialet over en viss tid. Vi mener vi har identifisert barnet og har avhørt de pårørende, sier politiadvokat Gøril Lund i Troms politidistrikt til TV 2.

Mannen som jobbet i en barnehage i Tromsø i åtte år, ble pågrepet av politiet 6. mai mens han var på jobb. 30-åringen har sittet varetektsfengslet siden dagen etter pågripelsen og har ifølge TV 2 allerede godtatt forlenget varetektsfengsling i forkant av fengslingsmøtet 10. september.

30-åringen er siktet for overgrep av ulik alvorlighetsgrad. De mest alvorlige punktene har en strafferamme på inntil 21 års fengsel. Mannen er også siktet for besittelse av barneporno.

Politiet mener barnehagearbeideren har utnyttet lek- og stellesituasjoner til å forgripe seg mot barna, og sier at hovedvekten av overgrepene har funnet sted de siste tre årene.

I tillegg til at siktelsen nå omfatter overgrep mot ytterligere ett barn, er siktelsen utvidet med to nye punkter som gjelder barn politiet i Troms allerede har avhørt.

Powered by Labrador CMS