Bergen.
Bergen.

Barnehageansatt blant overgrepssiktede

En av de siktede i den store overgrepssaken som er under etterforskning i Bergen, har jobbet i elleve forskjellige barnehager i byen.

Publisert Sist oppdatert

Politifolk over hele Norge etterforsker saker som springer ut av Dark Room-operasjonen til Vest politidistrikt. Ti av tolv politidistrikter, i tillegg til Kripos, har fått oversendt én eller flere saker fra Vest politidistrikt etter at Operasjon Dark Room ble iverksatt i fjor høst. Etterforskningen pågår fortsatt og kan øke i omfang.

En av de siktede i den store overgrepssaken som er under etterforskning i Bergen, har jobbet i elleve forskjellige barnehager i byen.

Mannen er siktet for å ha hatt bilder som seksualiserer barn, ifølge Bergens Tidende (BT). Han skal gjennom flere år ha vært en del av et stort nettbasert miljø hvor det blant annet ble utvekslet bilder og filmer som viser overgrep mot barn.

– Han har arbeidet i en fast barnehage siden januar, og også vært vikar i ti andre barnehager i løpet av 16 dager i høst, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til BT.

Mannen ble pågrepet 26. juli og ble 28. juli varetektsfengslet i fire uker. Han er tidligere ustraffet og er siden løslatt.

– Saken hans er mindre alvorlig og rollen hans mer perifer. Han har ikke visst at han har vært en del av et nettverk, sier mannens forsvarer, advokat Maria Hessen Jacobsen.

Så langt er 51 menn siktet i den store overgrepssaken som er avdekket av Vest politidistrikt. De skal blant annet selv ha begått overgrep, samt produsert og distribuert overgrepsmateriale. Det kom fram under en pressekonferanse i Bergen søndag.

.

Powered by Labrador CMS