Flere av barnehagens klatrestativ skal ha blitt utsatt for spytt.
Flere av barnehagens klatrestativ skal ha blitt utsatt for spytt.

Spyttet på flere av barnehagens klatrestativ – er anmeldt

Barnehagen tok grep etter at de mottok tips.

Publisert

Søndag kveld fikk Hellerasten barnehage i Oppegård i Nordre Follo tips om at flere personer hadde oppholdt seg i uteområdene til barnehagen. Det skriver Nordre Follo kommune på egne nettsider.

Som følge av tipsene, og etter råd fra kommuneoverlege og smittevernlege, ble flater utendørs i barnehagen rengjort tidlig mandag morgen før barnehagen åpnet, skriver kommunen på egne nettsider.

Sannsynligheten for at personene som ble observert er smittet anses som svært små og det ble utført ekstra vask på alle berøringspunkter på området. Til Dagbladet sier virksomhetsleder i barnehagen, Lise Beate Holen, at barnehagen generelt har gode rutiner på renhold av uteområdene før barnehagen åpner.

– Nå som vi har korona på toppen, smittevasker vi hele uteområdet hver morgen. Men på grunn av denne hendelsen, gjorde vi en enda mer omfattende vask.

Anmeldt

Mandag ble barnehagens overvåkningskameraer også sjekket, og kommunen har valgt å politianmelde forholdet.

– Dette tar vi på største alvor. Jeg vil berømme personene som tipset oss. Slike tilfeller ønsker vi oss virkelig ikke, og det kan se ut som at enkelte ikke helt ser alvorligheten av den felles dugnaden vi alle sammen må bidra til for tiden. Vi har et enormt ansvar i barnehagene og skolene i disse dager med strenge smittevernregler vi skal overholde, så dette er noe som påvirker oss som jobber med de aller minste ungene våre, sier Anne Holsæter Nordbye som er områdeleder for barnehagene i kommunen.

Ressurskrevende

Hendelsen ved Hellerasten barnehage har vært ressurskrevende for kommunen i en allerede krevende tid som følge av koronasituasjonen.

– Flere ansatte i ulike avdelinger i kommunen har vært involvert i oppfølging av denne hendelsen. Den gradvise gjenåpningen av barnehager, skoler og andre deler av samfunnet med strenge smittevernregler krever allerede mye av kommunens ressurser, så dette er en sak vi gjerne skulle vært foruten sier Hogne Haug som er virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo kommune.

 
Powered by Labrador CMS