Her intervjues pedagogisk leder Kamilla Næss. Intervjuet skal sendes på kinesisk TV.
Her intervjues pedagogisk leder Kamilla Næss. Intervjuet skal sendes på kinesisk TV.

Med kinesisk TV på besøk, åpnet barnehagen dørene for barna igjen

– Det har vært mange baller i luften samtidig, og vanskelig å få landet alt.

Publisert

Det sier Per Erik Jenssen. Han er daglig leder i den foreldreeide barnehagen Ånnerudtoppen barnehage i Asker.

Da barnehage.no snakket med Jenssen på fredag, så han for seg at det kunne bli en heftig helg.

– Vi klarer ikke å bli ferdig i dag, og vi må bruke helga. Vi har blant annet leid et speiderhus for å få en barnegruppe bort.

Men mandag var det meste klart, og barnehagen åpnet dørene igjen.

– Det har gått over all forventning. Foreldrene er positive og takknemlige for måten vi har løst dette på. I tillegg har det vært hyggelig å møte alle igjen. Det har vært gjort en stor jobb for å få åpningen til, sier Jenssen til barnehage.no mandag ettermiddag.

Kinesisk TV

I tillegg til å få på plass nødvendige rutiner, oppdeling av barnegrupper og sørge for at nok ansatte er på plass, har barnehagen også åpnet dørene for kinesisk TV.

– Det er en nyhetskanal som visst er Kinas svar på CNN, sier Jenssen, og fortsetter.

– De har fått opp øynene for den norske barnehageåpningen og har vært interessert i å se hvordan vi har løst åpningen og hvilke forholdsregler som vi har tatt. Det er tydelig at det er stor interesse for dette rundt om i verden, sier han.

– Har dere tid til å ta imot utenlandsk presse samtidig som dere skal ta imot barna?

Per Erik Jenssen er daglig leder i Ånnerudtoppen barnehage.
Per Erik Jenssen er daglig leder i Ånnerudtoppen barnehage.

– Vi ser på dette som god reklame for norske barnehager, og det gikk smertefritt for seg, sier Jenssen, om kameramannen som tilbragte noen timer i barnehagen mandag.

At det har vært interesse for den norske barnehageåpningen, er det ingen tvil om. Også det franske nyhetsbyrået AFP har vært på besøk i en norsk barnehage. Nærmere bestemt i Espira Grefsen Stasjon. Bilder herfra har spredt seg til alt fra Europa, via Qatar til Mexico og Brasil.

Kommunen finansierer ekstra bemanning

Som barnehage.no skrev mandag, har Asker kommune tatt ansvar og sørget for midler til styrket bemanning, både i kommunale og private barnehager. Konkret gir kommunen støtte til to timer assistent per avdeling per barnehage i ti arbeidsdager fra den dagen barnehagen åpner. Ifølge kommunens egne beregninger vil tiltaket koste én million kroner for de kommunale barnehagene, og 1,8 millioner kroner for de private barnehagene.

– Dette hjelper veldig. Det ville ha vært vanskelig å løse denne kabalen uten å sette inn ekstra bemanning. Vi ser at vi er nødt til å øke bemanningen ekstra utover det vi får støtte til, men dette hjelper godt på vei, sier Jenssen.

LES OGSÅ: Asker kommune finansierer ekstra bemanning - også for private barnehager

Powered by Labrador CMS