Mandag var den barnehageansatte på jobb i barnehagen, onsdag testet vedkommende positivt for koronaviruset. Oppvekst- og utdanningsdirektør i Trondheim, Camilla Trud Nereid, sier at «det er lite trolig og lite sannsynlig at smitten har oppstått i barnehagen»

Barnehageansatt smittet av koronaviruset

En barnehageansatt i en kommunal barnehage i Trondheim er smittet av koronaviruset. Den ansatte var på jobb i barnehagen, mandag

Publisert

- Vedkommende har bare vært på jobb mandag. Det foregår nå smitteoppsporing via smittevernkontor, og alle som kan være berørt blir oppringt og fulgt opp av Smittevernkontoret. Alle foreldre på avdelingen, barnehagen og enheten er informert, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Ifølge kommunen har barnehagen delt barna i såkalte kohorter, eller grupper, slik den nasjonale veilederen har lagt føringer for. Barnegruppen som den ansatte har hatt ansvaret for er rutinemessig satt i karantene.

- Den smittede er i isolasjon, den andre ansatte i samme kohort/barnegruppe er satt i karantene. Smitteoppsporingen vil vurdere om andre ansatte vil bli satt i karantene.

Barnehagen vaskes nå ned i henhold til smittevernreglene, og ifølge kommunen kan de andre barna komme i barnehagen som planlagt torsdag, dersom de er friske. 

- Barnehagen er i tett dialog med alle foreldrene i barnehagen. De voksne som jobber i barnehage har i likhet med alle andre yrkesgrupper en risiko for å bli smittet, ikke gjennom sitt arbeid med barna, men som voksne i kontakt med andre voksne
på jobb og på fritid.

På en pressekonferanse onsdag sier oppvekst- og utdanningsdirektør i Trondheim, Camilla Trud Nereid, at «det er lite trolig og lite sannsynlig at smitten har oppstått i barnehagen», ifølge VG.

 – Det tror jeg vi kan si med ganske stor grad av trygghet, sier hun.

Powered by Labrador CMS