I går stengte Tolpinrud barnehage dørene - i dag er barnehagen åpen igjen.
I går stengte Tolpinrud barnehage dørene - i dag er barnehagen åpen igjen.

Tre ansatte med koronasmitte - stengte barnehagen i en dag

I går stengte Tolpinrud barnehage på Hønefoss etter at tre ansatte fikk påvist koronasmitte. I dag er barnehagen åpen igjen. 

Publisert

Daglig leder Anne Guri Ulven Larsen uttaler til Ringerikes Blad at ingen barn i barnehagen har fått påvist covid-19. Hun valgte å holde stengt denne ene dagen for å få bedre oversikt, ikke på grunn av smittefare. Informasjonsbehovet har naturlig nok vært stort.

Mandag valgte Tolpinrud barnehage å stenge som følge av koronasituasjonen. Tre ansatte har fått påvist koronasmitte.

Barnehagen hadde først et kjent smittetilfelle. Etter testing ble det klart at ytterligere to ansatte har avgitt positive tester. Flere av de ansatte er testet. Her ventes det på prøvesvar. 

Man kjenner at man blir litt utrygge. Jeg tror vi alle er sånn at kjenner vi ordentlig etter kjenner vi kanskje at vi har litt symptomer, sier Larsen til avisen.

Hun mener foreldrene i barnehage har taklet situasjonen veldig bra. 

– Jeg har prøvd å gi god informasjon hele tiden. Det er veldig viktig. Mange har spørsmål, så vi prøver så godt vi kan å besvare disse. De første foreldrene fikk beskjed sent torsdag kveld. De fikk vi tak i så fort som mulig. Den andre gruppa med foreldre kontaktet vi på dagtid søndag. Vi ringte rundt til de som blir satt i karantene.

Fredag ble åtte barn og en ansatt satt i karantene i tillegg til den ansatte som ble satt i isolasjon.

– Nå har vi ni nye barn og tre ansatte i karantene. Det er to nye ansatte som er i isolasjon, sa den daglige lederen til Ringeikes Blad mandag.

Senere i går fikk foreldrene beskjed om at de kunne levere barna som vanlig i barnehagen i dag morges. Barnehagen har fem avdelinger. Med unntak av den ene avdelingen hvor barn og ansatte er i karantene, skal det være vanlig drift.

Powered by Labrador CMS