DEBATT

– Du har kanskje forpliktelser på jobben. Noe tid av dagen må gjerne gå til dette, men vær grei å legge bort en del av disse forpliktelsene og egne interesser slik at familien står i fokus, skriver artikkelforfatteren.
– Du har kanskje forpliktelser på jobben. Noe tid av dagen må gjerne gå til dette, men vær grei å legge bort en del av disse forpliktelsene og egne interesser slik at familien står i fokus, skriver artikkelforfatteren.

Stengt barnehage: – Se på det som en forebyggende øvelse for å unngå å gå hverandre på nervene

For mange foreldre er det nok et sjokk at de må være hjemme og tilbringe minst 14 dager sammen med barnet sitt - 24/7, skriver artikkelforfatteren.

Publisert

Vi barnehageansatte har god kjennskap til hvordan det er å være sammen med barnet ditt over tid, og vi har også et innblikk i deres livssituasjon. Noen av dere har trang bopel, trang økonomi, lite familie rundt seg, noen skal føde et nytt barn og andre har mer krevende barn enn andre.

For mange av dere blir disse 14 dagene krevende, men fortvil ikke!

Her kommer noen positive sider ved at du og barnet ditt får være sammen de neste 14 dagene.

Øvelse til sommerferien

I sommerferien skal dere fleste ta ut tre uker sammenhengende ferie. Tidligere erfaringer viser at ferier ofte havner i krangel og slitne foreldre.

Disse to ukene gir dere en gylden mulighet til å bli litt bedre rustet til å takle sommerferien som nærmer seg. Her har dere mulighet til å planlegge og legge opp rutiner som passer deres familie. Se på det som en forebyggende øvelse for å unngå å gå hverandre på nervene.

OM ARTIKKELFORFATTEREN

Sima-Therese Førde er 31 år og trebarnsmor.

Utdannet førskolelærer og familieterapeut. Jobber i dag som pedagogisk leder i Skogsvåg barnehage i Øygarden.

Har ti års erfaring fra barnehage og skole.

Skape gode relasjoner barn-voksen

Du som mamma og pappa har nå muligheten til å se barnet ditt fra en annen side. Din oppgave som forelder er å være den trygge omsorgspersonen barnet trenger. Den typiske slitne ettermiddagskrigen er satt på pause og du kan gi barnet ditt mer leketid, samtaletid og smil gjennom dagen.

Dere vil erfare at barnet tar mer kontakt enn vanlig, og da griper du den sjansen barnet gir deg til å vise interesse for barnet ditt. Samhandlingen dere erfarer nå, vil påvirke barnets utvikling og fremme barnets sosiale kompetanse.

La barnet få hjelpe deg med middagen, brette klær, vaske gulv og gå ut med søppelet. Du vil kanskje oppdage hvor takknemlig barnet er for å få være med deg og hjelpe deg.

Endring av rutiner

Hverdagen er travel og det kan være vanskelig å få inn gode rutiner og struktur i hverdagen.

Stå opp om morgenen sammen, både mamma og pappa. Vær sammen om gjøremål. Avtal hvem som går på badet med barnet og hvem som ordner frokost. Spis frokost sammen, og for øvrig andre måltider. Det kan gi barnet følelsen av tilhørighet i familien.

Under frokosten blir dere enig om hva som skal skje denne dagen og hvem som skal gjøre hva. Da er barna forberedt på dagen, slik de er vant til å barnehagen.

Legg bort egne interesser

Du har kanskje forpliktelser på jobben. Noe tid av dagen må gjerne gå til dette, men vær grei å legge bort en del av disse forpliktelsene og egne interesser slik at familien står i fokus.

Dette kan også føre til at barnet ditt blir mindre passiv framfor en ipad/tv-skjerm.

Nyt de 14 neste dagene sammen med de kjæreste rundt deg!

Powered by Labrador CMS