162 personer i Hammerfest kommune er per mandag kveld bekreftet smittet av covid-19.
162 personer i Hammerfest kommune er per mandag kveld bekreftet smittet av covid-19.

Smitteutbrudd i Hammerfest: Stenger barnehager og skoler

Kommunen testet nærmere 100 personer torsdag og venter flere positive prøvesvar.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatert 25.05: Hammerfest kommune melder at det per 24. mai er 162 smittede i kommunen. Skoler og barnehager skal være stengt fram til og med fredag 28. mai. En barnehage vil holde åpent med tilbud til barn av samfunnskritisk personell som ikke har andre muligheter for barnepass.

——-

Ni personer i Hammerfest kommune er per fredag formiddag bekreftet smittet av covid-19.

På en pressekonferanse opplyser ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) at de har testet nærmere 100 personer siden i går.

– Vi har ikke fått disse prøvesvarene ennå, men vi forventer et stort antall positive prøvesvar de nærmeste dagene, sa ordføreren.

Stenger samfunnet

Hammerfest kommune varslet torsdag kveld at de på grunn av den uoversiktlige smittesituasjonen stenger ned samfunnet fra og med fredag. Aktivitetsarenaer, serveringssteder, bibliotek og kino er blant tilbudene som stenges ned.

Alle barnehager og skoler i kommunen holder stengt fredag mens det arbeides for å få oversikt over smittesituasjonen. Planen er at barnehagene og skolene skal åpne igjen tirsdag i neste uke, da på rødt nivå. Det opplyser kommunen til barnehage.no.

Les mer om hvilke tiltak som innføres i Hammerfest på kommunens nettsider.

Kommunen mistenker at smitten har sitt utspring fra en større ansamling 8. mai.

– Unge mennesker fra flere kommuner har vært samlet. Vi ser at flere av dem som har vært på denne tilstelningen har utviklet symptomer etter dette, fortalte ordføreren under pressekonferansen fredag formiddag.

Smitte i flere kommuner

Også Alta, Karasjok og Tromsø melder om smitte som de mistenker kommer fra Hammerfest, skriver NRK.

Ordfører Næss ber alle som har mistanke om at de er smittet eller har symptomer om å holde seg hjemme og ta kontakt med kommunen for å be om test.

Hun ber også innbyggerne om å begrense sosial kontakt så langt som mulig og ikke å reise ut av kommunen.

Powered by Labrador CMS