Tre barnehager i Stavanger ble rammet av koronasmitte på samme dag.
Tre barnehager i Stavanger ble rammet av koronasmitte på samme dag.

Smitte i tre Stavanger-barnehager samme dag

– Det føles selvsagt ubehagelig når vi får smitte i tre barnehager samme dag, men jeg opplever at både ansatte og foreldre takler dette på en god måte.

Publisert

Det sier barnehagesjef Monica Buvig Stenseth i Stavanger kommune til kommunens hjemmesider, etter at det ble oppdaget koronasmitte i tre barnehager mandag denne uken.

Disse barnehagene er rammet:

  • I Kampen barnehage er 18 barn og 4 ansatte satt i karantene til 28. januar etter at et barn testet positivt på covid-19 mandag. Barnehagen er en del av den kommunale virksomheten Vestre Platå-barnehagene.
  • I Havglimt barnehage er 18 barn og 10 voksne i karantene etter at en ansatt og et barn fikk påvist smitte. Barnehagen er en del av den kommunale virksomheten Sunde/Kvernevik-barnehagene. Karantenen varer til 25. januar.
  • 17 barn og 6 ansatte i den private Mjughaugskogen barnehage er i karantene til 29. januar etter at en ansatt testet positivt.

Berørte foreldre og ansatte i alle barnehager er varslet, står det videre på kommunens hjemmesider. Barnehagesjefen roser barnehagenes smittevernarbeid.

– De rutinene vi har etablert fungerer slik at nærkontakter begrenses til de berørte avdelingene, og barnehagene håndterer dette godt, sier hun.

Smittevernoverlege Runar Johannessen er også fornøyd med barnehagenes arbeid.

– Dette viser at det fortsatt er høyt smittetrykk i regionen, og at vi ikke kan slappe av enda, sier Johannessen.

Like før helgen ble det påvist smitte i to barnehager i kommunen.

I Nymansveien barnehage er 18 barn og seks voksne i karantene etter at det ble påvist smitte hos et barn. Karantenen varer til og med 23. januar. I den private Misjonsbarnehagen Lasse Liten er en ansatt smitta. 19 barn og 6 voksne er i karantene fram til 25. januar.

I forrige uke ble det også kjent at et barn er smittet i Espira Fjellsenden barnehage, og at en ansatt i Espira Scala Tasta også har testet positivt.

Powered by Labrador CMS