Flertallet i bystyret sa nei til å stenge ned barnehagene og AKS før jul.

Oslo: Bystyret sa nei til å stenge barnehagene før jul

Partiet Rødt fremmet forslag om å stenge barnehager og AKS i Oslo fra 20. desember. Bystyret sa nei.

Publisert Sist oppdatert

Rødt mente at sykefraværet, smitten og arbeidspresset i barnehagene gjør det nødvendig å stenge dem ned. Dette fikk de ikke gjennomslag for da bystyret behandlet forslaget ved slutten av bystyremøtet onsdag kveld, melder Avisa Oslo.

– Jeg blir opprørt som tillitsvalgt for Fagforbundet over at de enda en gang blir satt i bakerste rekke, sa Rødt-representanten Ylva Holm Torsteinson under møtet, ifølge avisa.

Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), fremhevet under møtet viktigheten av å holde barnehagene åpne – ikke minst i levekårsutsatte områder, og at det ikke hadde kommet helsefaglige råd om en generell stengning av barnehagene.

– Det er også mulig å stenge helt eller delvis ned i bydelene i samråd med bydelsoverlegen, hvis smittesituasjonen skulle tilsi det, sa hun ifølge Avisa Oslo.

Tidligere onsdag kom beskjeden fra byrådet om at det innføres digital hjemmeundervisning i hovedstaden fra og med fredag 17. desember og frem til jul, i grunnskole, videregående, voksenopplæringen og fagskole.

Byråden for oppvekst og kunnskap sa da at AKS (Oslos skolefritidsordning) og barnehagene skal holdes åpent, men med mulighet for reduserte åpningstider der det er behov for det.

Powered by Labrador CMS