Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo.
Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo.

Oslo innfører heldigital skole – barnehagene holdes åpne

Fra og med fredag 17.12 og fram til juleferien blir det heldigital undervisning i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med fredag skal det ikke være fysisk skole, men elevene får et tilbud om hjemmeskole. Det framgår av en pressemelding fra Oslo kommune onsdag.

Avgjørelsen byrådet har tatt, omfatter grunnskole, videregående, voksenopplæringen og fagskole. Barn med foresatte i samfunnskritiske funksjoner og sårbare barn skal fortsatt få et tilbud på skolen.

– For å gi forsvarlig tilbud

– Det er nødvendig å innføre heldigital undervisning for alle skoler frem til juleferien for å sikre et forsvarlig tilbud til alle elevene i Oslo. AKS (Oslos skolefritidsordning) og barnehagene vil være åpent, men med mulighet for reduserte åpningstider der det er behov for det, sier Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), byråd for oppvekst og kunnskap.

Beslutningen baserer seg særlig på at det ikke er mulig å drifte smittevernmessig forsvarlig på gult og rødt nivå med bemanningssituasjonen ute i skolene og mange ansatte i karantene som følge av nye nasjonale karanteneregler, heter det i meldingen.

Fysisk tilbud for de minste

Selv om barnehager og aktivitetsskole er åpne, kan karanteneregler og bemanningsutfordringer gjøre det nødvendig å redusere åpningstid lokalt for å sikre smittevernforsvarlig drift, presiseres det fra kommunens side.

– Vi sikrer et tilbud for de minste barna ved at barnehagene og AKS er åpent. Foreldre til barn med kritiske samfunnsfunksjoner og barn i sårbare livssituasjoner vil også få et fysisk tilbud dagene inn mot jul. Vårt mål er hele veien å sikre mest mulig fysisk tilstedeværelse innenfor den bemanningssituasjonen og smittesituasjonen som er. De siste dagene inn mot jul betyr det et fysisk tilbud for de aller minste og de med størst behov. Det er jeg glad for at vi sikrer, sier Holmås Eidsvoll.

Powered by Labrador CMS