Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo sier ikke alle barnehagene vil være klare til åpning 20 april.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo sier ikke alle barnehagene vil være klare til åpning 20 april.

Oslo: – Ikke alle barnehager vil åpne 20. april

– De første barnehagene vil åpne mandag 20. april, men jeg kan bekrefte at ikke alle vil være klare til åpning fra den datoen. Foreldre vil få informasjon direkte fra barnehagen på når deres barnehage åpner. 

Publisert

Det sier byrådsleder Raymond Johansen i en sak i VG

– Oslo er i en særstilling som episenter for coronaviruset i Norge. I år passerer vi 700.000 innbyggere. Vi bor tett og lever tett. Selv om vi begynner å se positiv effekt av tiltakene vi har satt inn i Oslo, er det sannsynlig at vi trenger mer tid enn andre steder før vi kan åpne opp igjen for fullt, skriver Raymond Johansen i en e-post til avisen.

Før påske vedtok regjeringen at barnehager skal åpne fra 20. april og at skolen for 1.-4. trinn skal åpne en uke seinere, altså 27. april. I en pressemelding fra Oslo kommune 8. april var meldingen at kommunen tar sikte på å starte en gradvis og kontrollert gjenåpning av barnehager fra 20. april og skoler fra 27. april.

I dag bekrefter byrådslederen til VG at ikke alle barnehagene vil være klare til åpning mandag. 

– De første barnehagene vil åpne mandag 20. april, men jeg kan bekrefte at ikke alle vil være klare til åpning fra den datoen. Foreldre vil få informasjon direkte fra barnehagen på når deres barnehage åpner, skriver han til VG.

Det går 37.000 barn i Oslos barnehager, fordelt på 730 forskjellige institusjoner.

– Kommunene har i smittevernloven blitt tildelt et stort ansvar, og det ansvaret tar vi, skriver Johansen.

Johansen understreker at åpningen av Oslo-barnehagene forutsetter at kravene til smittevern blir fulgt, og at de kommunale tjenestene skal åpnes gradvis og kontrollert.

– Samtidig som vi gradvis åpner opp, må folk forvente at åpning også vil utløse enda sterkere isolasjon av de som er smittet eller er i en risikogruppe. I tillegg må folk fortsette med hjemmekontor og forholde seg til avstandskrav selv om barnehagene åpner, sier Johansen til VG. 

Powered by Labrador CMS