Ordfører Hanne Opdan (Ap) i Nordre Follo under den digitale pressekonferansen tirsdag.
Ordfører Hanne Opdan (Ap) i Nordre Follo under den digitale pressekonferansen tirsdag.

Nordre Follo: Barnehager og skoler stengt ut uka

Smittesituasjonen i Nordre Follo er fortsatt uavklart. Formannskapet vedtok derfor mandag kveld å forlenge stengingen av barnehager og skoler til og med fredag 29. januar.

Publisert Sist oppdatert

Kommunen opplyser på sine nettsider at de opprettholder et tilbud for barn med særlige omsorgsbehov og barn under tolv år med foreldre i samfunnskritiske funksjoner. Skoleelever vil få digital hjemmeundervisning de dagene skolene er stengt.

Også den lokale forskriften om smitteverntiltak i Nordre Follo videreføres. Den skal gjelde til og med søndag 31. januar.

Tiltakene i Nordre Follo er strengere enn tiltakene i nabokommunene på enkelte punkter og innebærer blant annet at Vinmonopolet, dyrebutikker og optikere må holde stengt.

Les også: Mutert koronavirus i Nordre Follo: Stenger alle barnehager

Venter svar på flere prøver

Arbeidet med å analysere tidligere positive koronatester fortsetter nå for å finne ut hvor utbredt smitten av det muterte viruset fra Storbritannia er.

Under en pressekonferanse tirsdag formiddag fortalte ordfører Hanne Opdan (Ap) at de i går fikk beskjed om at Nordre Follo har 40 nye tilfeller av den britiske varianten av koronaviruset.

Smittetilfellene ligger noe tilbake i tid, opplyser kommunen. Etter at det ble påvist ordinær Covid-19, ble disse prøvene sendt inn til Folkehelseinstituttet for en ekstra analyse og denne viste at det er det muterte viruset.

– Det at disse prøvene viser mutert virus betyr ikke at smittefaren er større i kommunen i dag. Mange av disse personene som vi fikk prøvesvar på i går, er allerede friskmeldt og ferdig med karantenen sin, uttaler kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold på kommunens nettsider.

Så langt har kommunen fått svar på 249 prøver. 65 av dem er det muterte viruset.

– Det gjenstår fortsatt å få svar på om lag 150 prøver, sa ordfører Hanne Opdan under pressekonferansen.

Les også: Rødt nivå i alle barnehager i disse ti Østlands-kommunene

Mutert virus i flere virksomheter

I tillegg til smitteutbrudd ved Langhus bo- og servicesenter og i Tussestien barnehage, viser prøvesvar nå at det muterte viruset også kan knyttes til Langshus helsestasjon og Kolbotn skole.

– Vi vil be flere av personene som har blitt testet og enten fortsatt sitter i karantene eller nettopp er ferdig med karantene, om å ta en ekstra test. Dette gjør vi fordi vi ønsker å kartlegge om det muterte viruset har spredd seg hit, opplyser kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold på kommunens nettsider.

Det pågår nå et omfattende smittesporingsarbeid i kommunen.

Powered by Labrador CMS