Barnehage.no var på besøk i Mellombølgen barnehage i juni, for å snakke med blant andre Espen Wiik (bildet) om hvilke erfaringer de hadde gjort seg etter at barnehagene åpnet igjen. Nå er 90 barn og 24 ansatte i karantene.
Barnehage.no var på besøk i Mellombølgen barnehage i juni, for å snakke med blant andre Espen Wiik (bildet) om hvilke erfaringer de hadde gjort seg etter at barnehagene åpnet igjen. Nå er 90 barn og 24 ansatte i karantene.

Barn testet positivt: 90 barnehagebarn og 24 ansatte i Oslo i karantene

90 barn og 24 ansatte er satt i karantene etter at et barn i Mellombølgen barnehage på Lambertseter har testet positivt på korona.

Publisert

Det er gjort en nøye kartlegging av hvem barnet har vært i kontakt med i dagene før det har testet positivt, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

– Basert på kartleggingen av hvem barnet har vært i kontakt med, og retningslinjene fra FHI, har bydelsoverlegen besluttet å sette 90 barn og 24 ansatte i karantene. Karantenen varer i ti dager, heter det i meldingen.

Mellombølgen barnehage holder til på Lambertseter i Bydel Nordstrand. Den kommunale barnehagen har plass til over 230 barn fordelt på 18 avdelinger, og er med det en av hovedstadens største barnehager.

Barnehage.no har skrevet flere artikler om Mellombølgen barnehage i koronatiden. Rett før barnehagene åpnet igjen i april, fortalte styrer Espen Wiik litt om hvordan de planla driften med de nye retsningslinjene. I juni var barnehage.no på besøk i barnehagen. Da fortalte styreren sammen med kollega Stine Grøan Tangevold om en litt annerledes barnehagehverdag: Med mye mer utetid, mindre barnegrupper og kreative og løsningsorienterte ansatte som hadde satt seg godt inn i smitteveilederen. 

– Barnehagen og helsemyndighetene jobber nå for å sikre at alle andre barn vil ha en smittefri barnehagehverdag framover, og vi oppfordrer foresatte tilå bidra det mankan for å overholde gode smittevernregler, skriver Oslo kommune videre i pressemeldingen.

Hel barnehage i karantene

Det er ikke bare i Oslo barnehager er rammet: 

Ett barn i Furuly private barnehage i Asker har testet positivt for Covid-19. Alle barn og ansatte settes i hjemmekarantene, melder Røyken og Hurums Avis.  

– Vi har gode rutiner for å håndtere smitte, uansett om det skjer i kommunale eller private barnehager. Kommunen har tett dialog med styrer i Furuly barnehage og følger situasjonen tett, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp i en pressemelding.

Furuly er en liten barnehage med 30 barn, og barnehagen fungerer som én kohort.

– Vi har derfor besluttet at samtlige barn og ansatte skal være i ti dagers karantene. Karantenen gjelder til og med lørdag 26. september, sier Grepp i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS