Byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) sier det vil bli gjort nye vurderinger på smittevernnivået for barnehagene i Oslo i neste uke.
Byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) sier det vil bli gjort nye vurderinger på smittevernnivået for barnehagene i Oslo i neste uke.

Oslo fortsetter på gult nivå

Barnehagene i Oslo fortsetter på gult nivå fra mandag 24. januar.

Publisert Sist oppdatert

Det samme gjør grunnskolen, mens videregående skole og voksenopplæringen fortsetter på grønt nivå. Det kommer fram i en sak i Sagene Avis.

– Vi gjør kontinuerlige vurderinger om det er grunnlag for endringer, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap, i en pressemelding, og forteller at det vil bli gjort nye vurderinger neste uke.

Det er en kraftig økning i smitte, også i barnehager og skoler, og FHI har varslet at vi må forvente enda høyere smittetall fremover, fortsetter hun.

– Det skaper en usikkerhet og stor belastning på barnehager og skoler, ikke minst på grunn av det kan bli veldig høyt fravær mange steder. Gult nivå, og fortsatt jevnlig testing, bidrar til å begrense smittespredningen og gir rom for barnehagene og skolene til å tilpasse tilbudet ut fra smittesituasjonen lokalt.

Byråden håper det blir mulig å gå over til grønt nivå så raskt som mulig.

– Vi følger nøye med på konsekvensene av de nasjonale reglene og anbefalingene samt smittesituasjonen i Oslo. Vi ønsker at barn og unge skal få mest mulig normal skolehverdag, og vil gjøre fortløpende vurderinger av smitte- og driftssituasjonen i våre skoler og barnehager, med sikte på ytterligere lettelser i tiltak.

Powered by Labrador CMS