Fadderstyret DMMH 2020, her representert ved leder Tina Skogheim, Marianne K. Skjønhaug, Mathéa Henrard, Othea Martine-Othelie Almaas og Marius Bjønnes.
Fadderstyret DMMH 2020, her representert ved leder Tina Skogheim, Marianne K. Skjønhaug, Mathéa Henrard, Othea Martine-Othelie Almaas og Marius Bjønnes.

Her går barnehagelærerstudentene for alkoholfri fadderuke

Den eneste alkoholen som serveres på arrangementene for de nye studentene ved DMMH denne høsten skal brukes på hendene.

Publisert

I morgen starter fadderuka på Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH) i Trondhem. Med en stor endring fra tidligere år: Alle arrangementene blir alkoholfrie. 

En av årsakene er naturlig nok å hindre ytterlige smittespredning. Men fadderstyret forteller at de ikke hadde lagt opp til noe stort alkoholkonsum i utgangspunktet. 

– Det er viktig for oss at så mange som mulig av de nye studentene deltar på Fadderuka, og alkohol kan være ekskluderende for en del studenter. Vi ønsker å ha fokus på aktivitetene og det å bli kjent med nye venner, og ikke på festen, opplyser styret i en sak publisert på høgskolens hjemmeside.

Fadderstyret gjør også andre endringer for hindre eventuell spredning av koronaviruset

– Det blir færre fadderbarn i hver gruppe, forteller Tina Skogheim, leder for Fadderstyret, og legger til at det også blir flere arrangementer på campus og ingen blanding av klasser eller studiegrupper. Faddergruppene har fått utdelt sine egne soner på campus, og førsteklassingene får en flaske Antibac. 

Mona Frønes er studieleder for barnehagelærerutdanningen og har samarbeidet tett med Fadderstyret om årets Fadderuka. 

– Fadderstyret har gjort en fantastisk jobb, sier hun, og legger til at fadderuka gir nye studenter mulighet til å opparbeide seg sin egen studentidentitet så fort som mulig.

– Å lære seg høyskolelivet handler også om å opparbeide seg sosiale relasjoner og trygghet blant medstudenter, bli kjent på campus og i byen. Det klarer ikke vi lærere å gjøre alene, det trenger vi studentenes hjelp til.

Powered by Labrador CMS