Regjeringen åpner for å endre i trafikklysmodellen.
Regjeringen åpner for å endre i trafikklysmodellen.

Smittevern i barnehager og skoler: Vurderer å justere tiltakene på gult og rødt nivå

Regjeringen åpner for å endre på tiltakene i trafikklysmodellen.

Publisert

Fredag ble det sendt ut en pressemelding hvor regjeringen opplyser om at de har bedt Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet om å gjennomgå smittevernveilederne for skoler og barnehager med utgangspunkt i dagens smittesituasjon.

Etatene er allerede i gang med prosessen i samarbeid med utdanningsorganisasjonene, KS og kommuner.

De siste ukene har smitten på nasjonalt nivå økt, og hurtigspredende muterte virusvarianter gjør smittevern krevende, også på skoler og i barnehager, heter det i pressemeldingen.

– Det skal være trygt for ansatte og elever i skolen, derfor har vi laget smittevernveiledere med grønt, gult og rødt tiltaksnivå. Men smitteverntiltak har ingen effekt hvis de ikke kan gjennomføres i praksis. Vi har fått mange innspill fra barnehagene og skolene om at de ønsker seg en oppdatering av veilederne etter at de nye virusvariantene har kommet. Vi ser også at det varierer en del hvordan skolene etterlever tiltakene. Derfor er det grunn til å vurdere nærmere hvordan gult og rødt nivå bør praktiseres, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i pressemeldingen.

Selv er kunnskapsministeren i karantene. Det opplyste hun om på sin Instagram- og Facebookprofil, lørdag. Årsaken er et koronautbrudd i barnas barnehage.

– Når helga innledes med brev fra barnehagen om smitteutbrudd og alle mann må i karantene, skrev Melby i innlegget.

Til NTB opplyser statsråden at det i første omgang blir karantene hele denne uken for hele familien, men at de kan være ferdige på tirsdag, dersom de tester negativt og at det ikke dukker opp flere smittetilfeller blant dem ungene har vært i kontakt med de siste dagene.

Powered by Labrador CMS