Eirik Husby er styreleder i PBL.
Eirik Husby er styreleder i PBL.

Jakter på Årets barnehage

PBL skal kåre Årets barnehage og jakter på gode kandidater. Er det din barnehage?

Publisert Sist oppdatert

Til høsten skal PBL for første gang dele ut prisen for Årets barnehage og nå søker de etter verdige kandidater. Nå er det bare én uke til fristen går ut og styreleder i PBL og juryleder Eirik Husby, vil gjerne at du gjør jobben hans så vanskelig som mulig.

Prisen Årets barnehage går til en av PBLs rundt 2000 medlemsbarnehager og deles for første gang ut i september i år på PBLs Lederkonferanse i Bodø.

Det er kommet inn over 100 forslag fra hele landet på kandidater, men Husby ser gjerne at det kommer inn så mange forslag som mulig.

Må være PBL-barnehage

– Men for at vi skal kunne vurdere kandidatene, er vi nødt til å ha gode begrunnelser fra forslagsstillerne. Det holder ikke å skrive at det er «verdens beste barnehage», forklarer Husby.

For å være kandidat til prisen, må barnehagen være medlem i PBL og juryen vil vurdere kandidatene ut fra følgende kriterier:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

Penger, heder og ære

Høres dette ut som en barnehage du kjenner? Da er det bare å melde den på. Du kan nominere kandidater helt frem til 6. juni.

Det vil deretter bli plukket ut noen barnehager som går til en finale. I finalerunden kan du stemme på din favoritt via avstemning på Facebook, før juryen samles og fatter en avgjørelse. I tillegg til heder og ære, mottar vinneren en pengepremie på 25.000 kroner.

– Målet med prisen er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i barnehagene og skape begeistring og engasjement både blant ansatte, foreldre og andre med tilknytning til barnehagesektoren, sier Husby.

Han gleder seg stort til å være med på kåringen av den ferske prisen.

– Det blir kjempegøy for det er så mye morsomt som skjer der ute i barnehagene og i sektoren generelt, sier Husby entusiastisk.

Les mer om prisen og send inn forslag på din kandidat her.

Prisen deles ut under PBLs lederkonferanse som går av stabelen 4.-6. september i Bodø. Årets lederkonferanse preges for øvrig av kjente navn som Anne Lindmo, Henrik Syse, Nina Nakling og Live Landmark.

Powered by Labrador CMS