Kidsa Kokstad i Bergen er en av barnehagene i kjeden som må blir eid av osloselskapet.
Kidsa Kokstad i Bergen er en av barnehagene i kjeden som må blir eid av osloselskapet.

Osloselskap kjøper bergensbarnehager

Bergens største barnehageaktør, Kidsa Barnehager, er solgt til Kidprop AS.

Publisert Sist oppdatert

Kjøper er Oslobaserte Kidprop AS. De kjøper 97,08 prosent av aksjene i Kidsa AS fra Tore Andersen (TA Holding AS). Stiftelsen Vappus eier de resterende aksjene i Kidsa AS og vil få tilbud om å selge sine aksjer på samme vilkår som TA Holding AS, ifølge pressemeldingen.

Kidprop AS er eid av brødrene Kristian og Roger Adolfsen samt Benn Eidissen og Even Carlsen. Disse eier Norlandia Barnehagene og driver totalt 135 barnehager i Norge, Sverige, Finland og Nederland. Litt under halvparten av barnehagene ligger i Norge. De samme aksjonærene står bak Norlandia Care Group, som i tillegg til barnehager, driver pasienthoteller og sykehjem.

– Bakgrunnen for oppkjøpet er å styrke posisjonen vår i Bergen. Med Kidsa blir vi en stor aktør med en gang, sier Adolfsen til Bergens Tidende.

Kidsa Barnehager hadde inntekter på 310 millioner kroner i 2013. Totalt har de 2000 barn i 28 barnehager i Bergensområdet.

Personal- og administrasjonsdirektør i Kidsa Barnehager, Trine Samuelsberg, synes det er trist å miste Tore Andersen som eier.

Det er likevel positivt at oppkjøpet vil føre Kidsa Barnehager inn i en landsdekkende organisasjon, mener hun.

– Dette vil gi barnehagene nye erfaringer og utviklingsmuligheter og styrke det faglige miljøet ytterligere. Jeg har fått et godt inntrykk av de nye eierne gleder meg til fortsettelsen, sier Samuelsberg, som fortsetter i stillingen.

- Gjennom oppkjøpet vil Kidsa Barnehager bli en del av en landsdekkende organisasjon. Dette vil gi våre barnehager nye erfaringer og utviklingsmuligheter og styrke det faglige miljøet ytterligere, skriver Kidsa Barnehager i en pressemelding.

Oppkjøpet vil ikke medføre endringer for foreldre og barn i Kidsa Barnehager. Den enkelte barnehage vil fortsatt drive sitt pedagogiske arbeid med utgangspunkt i barnas behov og ressurser.

Overtakelsen vil bli gjennomført så snart Konkurransetilsynet har gitt nødvendige tillatelser.

Powered by Labrador CMS