Stiftelsen Kanvas overtar driften av Skovheim barnehage på Nordstrand i Oslo.
Stiftelsen Kanvas overtar driften av Skovheim barnehage på Nordstrand i Oslo.

Får ny eier – unngår nedleggelse

Stiftelsen Kanvas overtar driften av Skovheim barnehage fra 1. august. Med det er barnehagen reddet fra nedleggelse.

Publisert

– Vi er glade for å ha landet en avtale med Kirkens Bymisjon om overtagelse av driften av Skovheim barnehage på Nordstrand i Oslo. Vi ser frem til at Skovheim barnehage blir en del av Kanvas-familien, sier daglig leder i Kanvas, Robert Ullmann, i en pressemelding.

Avtalen trer i kraft 1. august 2019.

Kirkens Bymisjon skal dermed drive barnehagen ut dette barnehageåret.

Unngår nedleggelse

Skovheim barnehage er en fire-avdelings barnehage med 13 ansatte og plass til 54 barn.

Kirkens Bymisjon har drevet Skovheim barnehage siden 1982. Barnehagen var opprinnelig et tilbud til sårbare barn i en vanskelig familiesituasjon.

Årsaken til at Kirkens Bymisjon ikke lenger ønsker å drifte barnehagen, er en kombinasjon av svekket økonomi og at barnehagen i dag har utviklet seg til å bli en ordinær bydelsbarnehage. Ordinær barnehagedrift ligger ikke innenfor Kirkens Bymisjons kjerneoppgaver.

Skovheim barnehage stod dermed i fare for å bli nedlagt, med mindre Kirkens Bymisjon fant en aktør til å ta over driften.

– For oss er det et poeng at det er en ideell stiftelse som overtar. Vi opplever at Kanvas har barnas utvikling og behov i sentrum, sier avdelingsdirektør Janne Raanes i Kirkens Bymisjon til Nordstrands Blad. (Krever innlogging)

Hun sier til avisa at de er veldig fornøyd med avtalen som er inngått.

Ønsker moderat vekst

Kanvas er med sine 64 barnehager Norges største barnehagestiftelse med ideelle formål. De skriver i pressemeldingen at de har et mål om moderat vekst for å leve ut sitt formål om å bedre barns oppvekstsvilkår, og at de baserer seg på at veksten skal komme fra barnehager med ideelle formål som ønsker en større aktør å støtte seg på i driften av barnehagen.

Alle barna som går i Skovheim barnehage i dag beholder plassen etter overtakelsen i august. De ansatte har også rett til å bli med over og vil få tilbud om ny jobb hvis de ønsker det, skriver Nordstrands Blad.

Nettverk på tvers av generasjoner

På Skovheimområdet ligger, i tillegg til barnehagen, Skovheim Allsenter, Familiehuset Nanna Marie og Samværstedet Myrsnipa.

Skovheimområdet ble i sin tid gitt som en gave fra familien Scheibler og hadde som formål å være et hjem og hjelpe vanskeligstilte piker under utdannelse.

Området er bygget opp slik at det skal være gode muligheter for treffpunkter og utvikling av sosiale nettverk på tvers av generasjoner.

Powered by Labrador CMS