Slik oppdaterte Horten kommune innbyggerne om den alvorlige saken i Åsgårdstrand barnehage onsdag ettermiddag.
Slik oppdaterte Horten kommune innbyggerne om den alvorlige saken i Åsgårdstrand barnehage onsdag ettermiddag.

– Ikke forsøk på lokking

«En svært alvorlig hendelse har i dag skjedd i en av kommunens barnehager. Noen forsøkte, heldigvis uten hell, å lokke et av barna våre med seg.»

Publisert Sist oppdatert

«I likhet med dere foresatte, ansatte, barn og andre innbyggere i kommunen, er vi både skremt og opprørt av det vi får høre.

Heldigvis gikk det bra, men det er helt forståelig og helt naturlig å sitte igjen med både frykt og mange spørsmål etter noe slikt har skjedd.»

Det var meldingen som gikk ut fra Horten kommune onsdag ettermiddag.

Telemarksavisa (krever innlogging) beskrev hendelsen slik:

Mens barna var ute og lekte i solskinnet, kom to unge menn gående. De prøvde først å lokke barn til seg med godteri. Så forsøkte de å løfte barnet over gjerdet. Da det ikke gikk, fulgte de med barnet inn i garderoben, for å få tak i barnet der. Det lyktes de ikke med. Personalet viste mennene stille og rolig bort fra barnehagen, før de varslet politiet.

Torsdag skriver Nrk at politiet nedskalerer hendelsen - og at det ikke er noe som tyder på at et barn ble forsøkt løftet over gjerdet.

– Dette stemmer ikke med hva vi har funnet ut etter at vi har avhørt flere personer som var til stede. Det er feil. Det er ikke noe som tyder på at de forsøkte å ta med seg barnet, sier politifullmektig i Sør-Øst politidistrikt Hannah Emilie Lund Kartnes til Nrk.

Politiet etterforsker nå saken som hensynsløs adferd.

– Det vi vet er at det er to unge menn som har kommet til barnehagen. Politiet har fått opplysninger som kan tyde på at de fremsto som ruspåvirket.

Kartnes forklarer videre at det ikke er noe som tyder på at barnet de kom i kontakt med ble forsøkt løftet over gjerdet, som først antatt.

Et kriseteam fra kommunen besøkte Åsgårdstrand barnehage i morgentimene torsdag.

Powered by Labrador CMS