Blant installasjonene på utstillingen «Realfag i kunsten» var en «evighetsmaskin» laget av barn fra iFokusbarnehagene. Her er den i aksjon på scenen under @pi-konferansen 2017. I bakgrunnen danser barn fra iFokus Lysheim barnehage.
Blant installasjonene på utstillingen «Realfag i kunsten» var en «evighetsmaskin» laget av barn fra iFokusbarnehagene. Her er den i aksjon på scenen under @pi-konferansen 2017. I bakgrunnen danser barn fra iFokus Lysheim barnehage.

Forener kunst og realfag

En evighetsmaskin, et skjelett laget av pinner og en reise til Mars er blant ingrediensene i kunstutstillingen til iFokusbarnehagene og Rødbøl barnehage.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken gikk @pi-konferansen 2017 av stabelen i Bølgen Kulturhus i Larvik.

Under konferansen som handlet om realfag i barnehagen, kunne deltakerne også ta turen innom utstillingen «Realfag i kunsten» laget av barna i iFokusbarnehagene og Rødbøl barnehage.

Snørr og dårlig ånde

Utstillingen kunne blant annet by på en stor munn med tre ulike ånder å lukte på og en nese med tilhørende «snørr» som de besøkende kunne stikke hånda nedi (hvis de var modige nok).

– Kroppen er et tema vi jobber mye med og som er veldig populært blant ungene. Det er så nært og ungene synes det er veldig interessant for eksempel å få lage «snørr», forteller René Beathe Hansen, som er pedagogisk leder i iFokus Lysheim barnehage.

– De voksne har skåret ut modellene og barna har blant annet vært med på å male. Ungene har tilegnet seg mye kunnskap underveis i prosessen, fortsetter Hansen.

Hun forteller at kroppen er et av temaene barna i iFokusbarnehagene har jobbet med når de har vært i @pi-parken. @pi-parken er en felles avdeling for de fire iFokusbarnehagene som ligger i Nedre Verksgård i Larvik. Fokuset er på lek gjennom teknologi, naturvitenskap, forskning, matematikk, konstruksjon og IKT. Hver barnehages skolegruppe får være minst syv uker i @pi-parken det siste året de går i barnehagen.

Laget skjelett av det de fant på stranda

Med denne utstillingen ønsker iFokusbarnehagene å gi inspirasjon til hvordan man gjennom lek og utforsking kan drive med realfag i barnehagen, og å vise hvor enkelt det kan være, opplyser Hansen.

– I barnehagene våre jobber vi med å kunne se realfagene også i andre ting enn bare det man ofte tenker på som realfag. For vi finner realfag i garderoben, på kjøkkenet. Det er over alt, sier den pedagogiske lederen.

En av installasjonene i utstillingen er et skjelett laget av gjenstander barnehagebarna har funnet på stranda.

– Det var kjempemoro å dra på stranda, ha med nettbrett og se på bilder av menneskeskjelettet. Telle og samle deler vi kunne bruke. Se hva som for eksempel kunne være ribbein. Merke posene med de ulike delene. Og til slutt sette skjelettet sammen, først i barnehagen og deretter i utstillingslokalet, sier Hansen.

Stolte barn

Søndag i forrige uke var foreldre og foresatte invitert til vernissage med sjampanjebrus og seigmenn, forteller den pedagogiske lederen.

– Ungene er veldig stolte når de får se det de har laget utstilt på denne måten og de kan vise det frem, avslutter Hansen.

(Se flere bilder fra utstillingen i bildeserien øverst i saken.)

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS