Hudøy feriekoloni ferier 100 år.
Hudøy feriekoloni ferier 100 år.

Inviterer til fagseminar om den viktige barndommen

Hudøy feriekoloni feirer 100 år og inviterer til et fagseminar om den viktige barndommen.

Publisert Sist oppdatert

Hudøy er en sommerleir for oslobarn. Barn fra alle mulige bakgrunner og fra ulike steder i byen samles på en øy utenfor Tønsberg for en helt uforglemmelig ferie der mobiler er byttet ut med vennskapsbånd, og de får seile, fiske krabber, klatre i trær, bade og ha ferie på gamlemåten - med langbord og sovesaler.

For noen barn er det ett av flere reisemål den sommeren, men for mange er det den eneste muligheten for ferie. På Hudøy betaler man nemlig etter evne. Hudøy er en stiftelse og et samarbeid mellom Oslo Kommune og Kirkens Bymisjon.

I år feirer Hudøy 100 år, noe de har markert på ulike vis. Ett ledd i denne markeringen er et fagseminar åpent for alle den 14. november på Sentralen i Oslo sentrum.

Ferietilbudet på Hudøy har i følge arrangøren aldri vært viktigere enn nå. Hudøy er et sted der barn fra hele den store og mangfoldige byen vår møtes, uavhengig av bydel og bakgrunn. Oppholdet skaper felles minne og gjennom lek og nye utfordringer og sammen med trygge voksne lærer barna å oppdage nye sider ved seg selv og andre. Arrangøren har samlet en rekke foredragsholdere som belyser temaet, og som de tror vil inspirere publikum.

– De har satt sammen et virkelig godt program og temaet er "Den viktige barndommen" med pedagog Godi Keller, forfatter Einar Øverenget, lege Bård Fossli Jensen, generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal og Hudøys egen Finn Edvin Brøndal. Det hele åpnes av ordføreren i Oslo, sier Martine Larsen Rygh i Turbo kommunikasjon. 

Om Hudøy feriekoloni:

  • Feriekolonien, som i dag drives av Kirkens Bymisjon i samarbeid med Oslo kommune, har skapt felles minner for fire generasjoner oslobeboere.
  • Omkring 175.000 Oslo-barn har tilbrakt sommeren på den idylliske øya i Tønsbergfjorden siden oppstarten.
  • Oslo kommune opprettet feriekolonien i 1918 for å gi et ferietilbud til gutter fra vanskelige sosiale kår.
  • I dag knytter både gutter og jenter vennskap på paradisøya utenfor Tjøme, på tvers av sosiale skiller. 50-tallets strenge disiplin, uniformer og linjegymnastikk er borte, hest og kjerre er byttet ut med traktor, men ellers er det fortsatt bekymringsløs lek og ”det late livet” som står i fokus.
  • På Hudøy vil du fortsatt ikke finne mobiltelefoner, dataspill eller godteri. I stedet vil du finne aktive barn som fisker krabber, er på pansergrevlingjakt, bader eller seiler. Er man riktig heldig, kan det til og med hende man kan vinne en Gjendeburger.
  • Et viktig element på Hudøy er vennskapet som knyttes til unge og ansvarsfulle ledere.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS