– Velkommen! Jeg er fiolinnissen, sier Sveinung Lillebjerka muntert og presenterer resten av orkesteret som bassnissen, amerikanissen, vestlandsnissen, cubanissen, litauenissen og kortskjeggnissen.

Barnehage vant symfonikonsert: – Det var fint og litt høyt!

Vollen Norlandia barnehage vant en privat konsert med selveste Nordnorsk opera og symfoniorkester, og ungene fikk en førjulsopplevelse litt utenom det vanlige.

Publisert Sist oppdatert

Det var mammaen til femåringen Leonora som søkte Nordnorsk opera og symfoniorkester (NOSO) om en privat julekonsert i barnehagen. Og jammen vant de! Dermed var det duket for en julekonsert litt utenom det vanlige for de eldste barna i Vollen Norlandia barnehage i Bodø.

Barnehagelærer Elisabeth Tobiassen, som styrer skuta i styrers fravær, var spent på om ungene kom til å like det.

– Håper jo det! Det er mange musikere og blir nok litt høyt, sier Tobiassen, før hun slipper gjengen med svært stille unger inn.

Prioriteter barnehager

– Velkommen! Jeg er fiolinnissen, sier Sveinung Lillebjerka muntert og presenterer resten av orkesteret som bassnissen, amerikanissen, vestlandsnissen, cubanissen, litauenissen og kortskjeggnissen.

Ungene ler og peker.

Produsent Liv Karin Antonsen i NOSO, sier at de prioriterer barnehagebesøk når de får henvendelser. Vollen Norlandia barnehage er barnehage nummer to denne uka.

Musikkønske fra salen

– Klassisk musikk er absolutt noe for barn! De er så med i musikken og vi får en unik mulighet til å møte dem og presentere musikken på deres hjemmebane, sier Antonsen.

Ikke lenge etter at orkesteret er i gang med julemusikken, kommer det et musikkønske fra publikum;

– Kan du spille «Vi må finne skjegget»? hvorpå Lillebjerka leverer en liten strofe fra sangen til jubel fra ungene.

Spilte isbilsangen

– Visste dere at musikk er jobben vår? Med musikk kan jeg snakke med bassnissen der borte selv om han er fra Amerika, sier Lillebjerka og sender en munter melodi i retning bassisten, uten å få den i retur.

– Oj, jeg glemte å si det på engelsk, ler fiolinnissen og gjør et nytt forsøk. Og NÅ får han svar!

Ungene liker det de hører og er klar for mer musikk. Nå er det Edvard Griegs (komponistnissen) tur, med ikoniske «Norsk dans nr. 2». Eller isbilsangen, som barna kjenner den som. Midtpartiet blir litt for voldsomt og mange holder for ørene. Grieg blir etterfulgt av barokk, og Lillebjerka spør om ungene liker det de spiller?

– Ja, men kan dere spille «Vi må finne skjegget»?

Så følger en runde med hva alle har spist til frokost.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

– Fint og litt høyt

Etter konserten deler Antonsen ut fiolinreflekser til alle og fem år gamle Leonora syntes konserten var veldig fin.

– Det var fin julemusikk!

– Det var litt høyt og litt fint, sier fire år gamle Vilje Sofie.

– Musikken er vår julegave til dere, selv om dere ikke kan pakke den opp. Den ligger der likevel, og kanskje får dere selv lyst til å høre på mer musikk eller spille selv, sier avslutter fiolinnissen.

Ungene klapper orkesteret ut og er klare for å røre på seg. Nå er det klart for juletregang og grøt i Vollen Norlandia barnehage, etter en litt uvanlig start på dagen.

Powered by Labrador CMS