Lover å videreføre tilbud til døve

Trondheim kommune forsikrer om at hørselshemmede barn får et tilrettelagt barnehagetilbud selv om Statped legger ned Møller barnehage.

Publisert Sist oppdatert

– Kommunikasjonen fra Statped har vært litt uheldig, det har aldri vært snakk om at disse barna skal miste tilbudet, eller at de skal deles opp og fordeles på flere andre barnehager i byen, sier kommunaldirektør for oppvekst og utdanning, Camilla Trud Nereid til adressa.no.

Mandag skrev avisa at familien Torjussen, som kommer fra Narvik, har flyttet 90 mil til Trondheim for å få et godt tilbud til to av sine barn som er født døve.

Nylig fikk foreldrene til barn i Møller barnehage, en barnehage for hørselshemmede som er drevet av Statped, melding om at Statped ikke lenger vil drive barnehagen videre. Begrunnelsen for dette er at barnehagedrift er et kommunalt ansvar. Samtidig kom det fram at Trondheim kommune ikke ønsker å overta Møller barnehage.

Det har fått mange foreldre til å frykte at de skal miste det gode tilbudet barnehagen har gitt.

Nå forsikrer Trondheim kommune at tilbudet vil bli videreført, men ikke i Statpeds lokaler.

– Vi har ikke bestemt plasseringen helt ennå, men tilbudet blir lagt til en barnehage med nærhet til Saupstad skole. Der har vi i dag et landsdekkende tilbud for elever som skal ha heltidsopplæring i et tegnspråklig miljø, sier kommunaldirektør Nereid til adressa.no.

Powered by Labrador CMS